Şehit babasına ceza kestiler! AK Partililer ödeyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bazı CHP'lilere 'hakaret' ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan şehit babasına 2 bin 180 liralık adli para cezası verildi. Şehit babasına verilen cezanın ve mahkeme masraflarının Kayseri’deki AK Partili üyelerin karşılayacağı öğrenildi.

Şehit babasına ceza kestiler! AK Partililer ödeyecek

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde, 31 Mart 2019 seçimleri öncesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü’ndeki programda, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde şehit olan özel harekat polisi Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit, CHP Bünyan İlçe Başkanı Okan Marzıoğlu, CHP’li Selim Kılıç ve Bünyan CHP Belediye Başkan adayı Mustafa Navruz’a tepki gösterdi.

CHP’lilerin suç duyurusunda bulunduğu şehit babası Yahya Kemal Yiğit hakkında “mala zarar verme, basit yaralama ve hakaret” suçlamalarından dava açıldı.

"Hakaret etmedi"

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre: Yiğit’in avukatları ise yaptıkları savunmada, müvekkillerinin 15 Temmuz’da kahramanca şehit olan özel harekat polisinin babası olduğunu hatırlatarak, olay günü, Bünyan Şehitliği’nde CHP’li yöneticilere hakaret etmeden tepki gösterdiğini ileri sürdü. Buna rağmen CHP’nin bu davayı Ankara’dan getirdikleri avukatlar takip etmesinin düşündürücü olduğunu savunan avukatlar, Yahya Kemal Yiğit’in suç kastı olmadığını belirterek beraatini talep etti.

Karara itiraz edilecek

Adliye çıkışı gazetecilere açıklama yapan Yiğit’in avukatları, verilen cezaya itiraz edeceklerini söyledi. Mahkemenin verdiği karara saygı duyduğunu dile getiren şehit babası Yiğit, kendisine dava açan müştekilerin genel başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun terör örgütleri FETÖ ve PKK’ya mesafe koyamadığını savundu.

Şehit babası CHP'lilere tepki gösterdi - Yekvucut

Büyük destek

Dava sürecinde şehit babasını yalnız bırakmayan AK Partililer, mahkemece verilen para cezası ve dava masraflarının ödenmesi için harekete geçti. AK Parti Kayseri İl Başkan Yardımcısı Ramazan Bedir, düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Merkezi tarafından davayı takip etmesi için avukat görevlendirildiğini ve CHP yönetiminin şehit babasının cezalandırılması için çaba gösterdiğine vurgu yaptı.

“Bu anlamda mahkemece verilen 2 bin 180 bin liralık cezayı, AK Parti Kayseri Teşkilatı’ndaki 2 bin 40 mensubumuza böldük. Ve bunun sonucunda her bir üyemize 80 kuruş düştüğünü gördük. Üyelerimizden 80 kuruşu toplamak için de AK Parti İl Başkanlığı binamızdaki torbaya, her bir üyemiz 80 kuruş atarak, şehit babamıza verilen cezaya tekabül eden parayı toplayacağız. Bu parayı CHP Genel Merkezi’ne ve Kemal Kılıçdaroğlu’na göndereceğiz.” diye açıklamalarda bulunan Bedir, müştekilerin avukatlarının da vekalet ücretlerini de AK Parti Kayseri İl Teşkilatı olarak ödeyeceklerini taahhüt ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MİT, üst düzey bir PKK'lıyı daha avladıÖnceki Haber

MİT, üst düzey bir PKK'lıyı daha avladı

Gurur duyarak iptal etmişti... Ekrem boğazına kadar salyaya battıSonraki Haber

Gurur duyarak iptal etmişti... Ekrem boğ...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar