Şehit olan kahraman özel harekatçı 15 Temmuz gazisi çıktı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit olan kahraman özel harekatçı 15 Temmuz gazisi çıktı!
PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat polisi 25 yaşındaki Muhammed Ali Mevlüt Dündar, memleketi Karaman’da15 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit olan kahraman özel harekatçı 15 Temmuz gazisi çıktı!

 

Şehit Muhammed Ali Mevlüt Dündar’ın, cenazesi dün akşam saatlerinde memleketi Karaman’a getirildi. Bugün morgdan alınan şehidin cenazesi helallik için baba evine götürüldü, ardından törenin yapılacağı 15 Temmuz Aktekke Meydanı’na getirildi.

FELÇLİ BABASI AMBULANSLA GETİRİLDİ

Oğlu şehit düşmeden saatler önce idrar yollarındaki enfeksiyonnedeniyle hastaneye kaldırılan felçli baba İdris Dündar ise ambulansla tören alına getirilerek, tabutun yaklaşık 10 metre ilerisinde ambulans içinde bekletildi. İdrisDündar’a, polis oğlunun şehit olduğu haberinin ambulansa bindirildiği sırada verildiği öğrenildi.

Şehidin dedeleri Mevlüt Dündar ve Osman Gürbüz, yaşlılık nedeniyle yürüyemedikleri için tekerlekli sandalye ile tören alına getirildi.

BABASINI ZİYARETE GELECEKTİ CENAZESİ GELDİ

Özel Harekat polisi Muhammed Ali MevlütDündar’ın, şehit düşmeden önce babasının aniden rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığını öğrenince bugün izin alıp, babasını ziyarete gelmeye hazırlandığı belirtildi. Ancak şehit Dündar’ın bugün memleketi Karaman’a cenazesinin getirilmesi yürekleri dağladı.

Cenaze törenineKalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Fahri Meral, AkParti Karaman milletvekilleri Recep Konuk, Recep Şeker, ailesi, yakınları, emniyet mensupları ve yaklaşık 15 binkişi katıldı. Vali Fahri Meral dün şehidin cenazesi Karaman’a getirildiğinde morg önünde cenaze törenine katılmak isteyen kamu kurumları çalışanlarının, tören saatinde idari izinli sayılacağını açıklamıştı.

ŞEHİT ANNESİ: AYNISINI BİZ DE YAŞADIK

Karaman son 2 günde 2’inci şehidini uğurlarken törene, 2 gün önce son yolculuğuna uğurlanan Hakkari’ninŞemdinli İlçesi Tekeli Üs bölgesine PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehitdüşen sözleşmeli er 22 yaşındaki Oğuzhan Küçük’ün babası Alaaddin Küçük de katıldı.

Küçük, şehit Dündar’ın yakınlarına başsağlığı dileyerek, ”Şehitliğiniz mübarek olsun. Vatan, millet sağ olsun” dedi.

Alaaddin Küçük daha sonra şehit annesi Şerife Dündar’a, başsağlığı dileyip, ”Artık çocuklarımız komşu oldu”dedi. Şehit annesi Şerife Dündar da, ”Biz sizi televizyondan izlemiştik ve çok üzülmüştük. Aynısını bizde yaşadık” dedi.

Şehit Dündar’ın amcası Sami Dündarda tabutun başında bulunan şehidin kardeşleri ve diğer yakınlarına, ”Bakın sakın ağlamayın. Dünkü şehidimizin babası burada. O nasıl dimdik ayakta durduysa biz de öyle duracağız. Dışarıya görüntü veremeyeceğiz” dedi.

Şehidin ağabeyi Muhammed Musa Dündar ise tabuta sarılıp, ”Aslanım, koçum, yiğidim. Ne zaman istersen biz de hazırız, senin yanına geleceğiz” dedi. Şehidin kız kardeşi Amine Betül Dündar ise ağabeyinin fotoğrafını elinden hiç bırakmadı.

Şehidin diğer kardeşi Muhammed Masum Dündar da, ağabeyinin tabutu başında nöbet tutan özel harekat polislerinin terini sildi. Şehidin beresi ise tabutun üzerine kondu.

CENAZEDE İZDİHAM

Şehit polis Muhammed Ali Mevlüt Dündar’ın cenazesi, tören ve kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınıp, şehitlere götürüldü. Bu sırada törene katılanlar tabutu omuzlarında taşımak isteyince izdiham oluştu. Bunun üzerine şehidin amcası Sami Dündar, kalabalığı uyarmak zorunda kaldı. Şehit Dündar’ın cenazesi, Karaman Şehitliği’ne defnedildi.

ÜÇ KARDEŞİN İSMİ MUHAMMED İLE BAŞLIYOR

3’ü erkek 5 kardeş olan şehit polis Muhammed Ali Mevlüt Dündar’ın ecza deposunda çalışan ağabeyi Muhammed Musa Dündar ile ziraat mühendisi kardeşi Muhammed Masum Dündar’ın, isimlerinin Muhammed ile başlaması dikkat çekti.Şehit Dündar’ın,ablası Ayşe Türk’ün hafız,en küçük kardeşi Emine Betül’ün de imam hatip ortaokulu öğrencisi olduğu öğrenildi. Hamile olan ablası Ayşe Türk, fenalaşınca ambulansta müdahale edildi.



ŞEHİT, 15 TEMMUZ’DA GAZİ OLMUŞ

Dündar ailesinin yakınları,şehit polis Muhammed Ali Mevlüt Dündar’ın,15 Temmuz darbe girişimi sırasında Şırnak’ta görevli iken geçici görevle Ankara’ya geldiği ve havalimanını ele geçirmeye çalışan askerlerle müdahale ettiği ve askerlerin başındaki generali gözaltına alırken çıkan arbedede düşüp kolunu kırdığı ve koluna platin takıldığını belirtti.

Şehit Dündar’ın, tedavisinin ardından yaklaşık 2 ay Karaman’daki evinde istirahat ettiği ve ardından Hakkari’ye gittiği öğrenildi.

Şehit Dündar’ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından şehitliğe defnedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanlığı'ndan Almanya'ya sert tepki!Önceki Haber

Cumhurbaşkanlığı'ndan Almanya'ya sert te...

Bakan Çavuşoğlu: Rumlar rüyadan uyansınSonraki Haber

Bakan Çavuşoğlu: Rumlar rüyadan uyansın

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar