Sen önce geçmişte verdiğin sözleri tut

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2023 seçimleri öncesi uçuk vaatlerle sempati toplamaya çalışan Kılıçdaroğlu, belediye seçimleri öncesi özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya kentlerini kapmak için olmadık sözler verdi. “Hiçbir işçinin ekmeğiyle oynamayacağız” diye namus sözü veren Kılıçdaroğlu’nun gizli ittifaklarla kazandığı belediyelerde binlerce işçi kapıya kondu. Herkes CHP’nin verdiği sözleri tutmasını bekliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu namus sözü! - Video 7

Miting meydanlarında ve gittiği illerdeki ziyaretlerinde bol keseden vaat dağıtan ve ‘elektriği-suyu bedava vereceğiz’ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aleni bir şekilde halkı kandırıyor. Adana, Antalya gibi tarımın başkenti konumundaki illerin belediyeleri CHP’li başkanlar tarafından yönetildiği halde hiç kimseye ne bedava elektrik ne de bedava su veriliyor. Konu hakkında Akit’e konuşan siyasetçi ve gazeteciler, Kılıçdaroğlu’nun verdiği vaatleri önce kendi partisince yönetilen belediyelerde gerçekleştirmesi gerektiğine işaret ettiler.

Namus sözünü tutsun

Konuya ilişkin konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, şunları dile getirdi: “Yerel seçimler öncesinde billboardlarda, TV’lerde, seçim afişlerinde verilen vaatlere ne oldu? “Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. Namus sözüdür” dediği halde binlerce işçiyi kapının önüne koyan kimdi? Kemal Kılıçdaroğlu acaba hiç mi bu sözlerini hatırlamıyor? Siyaset ve hizmet ciddi bir iştir. Siyasetin en büyük sermayesi güvendir. Yalanın bulaştığı, kirlettiği siyaset bir süre sonra kıymetini kaybeder. Yalanla peynir gemisi de yürümez, siyaset de yapılmaz. İnandırıcılığı olmayan vaatler dünün Türkiye’sinde kaldı. Madem elektriği bedava vereceksin, elini tutan mı var? Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de versin de bunun gerçek olup olmadığını milletimiz anlasın. Hiç başka yere gitmeye gerek yok. İstanbul’da, İzmir’de belediyenin suya ve ulaşıma yaptığı zamlar ortadadır. Halkla dalga geçer gibi böyle atıp tutmak ana muhalefet partisinin başkanına yakışmıyor. Siyaset bol keseden vaat vermek değil, bizzat söylediğini yapmaktır.”

Yalan söylerken yüzü kızarmıyor

Gazeteci Şükrü Sak da, şunları ifade etti: “Kemal Kılıçdaroğlu söylediği yalanlardan yüzü kızarmayan biri. Yerel seçimler öncesi ‘kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız’ dediği halde, yandaşlara kadro açmak için binlerce işçinin kovulmasına sessiz kaldı. Kendi belediyelerinde en az 3 bin 100 TL asgari ücret vereceklerini iddia ettiği halde kreşlerde çalışan sözleşmeli öğretmenlere bile 2 bin 900 lira maaş verdiler. En uçuk yalanları kolayca dillendiren bu ‘trajik’ siyasetçinin, toplum nezdinde artık bir karşılığı kalmadı. Kılıçdaroğlu, 2023’te Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olsa bile, ‘ücretsiz elektrik vaadi’ gibi boş vaatlerle bu kez toplumu çarpamayacak diye düşünüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu en son Şanlıurfa’da, ‘Türkiye’de üretilen fındığın % 42’si Şanlıurfa’da üretilmektedir’ sözüyle, ilkokul düzeyinde bile Türkiye’yi ve bölgeyi tanımadığını göstermiş oldu. ‘Coğrafya ilmini’ yerle bir etti yani. Buna rağmen tuhaf bir şekilde, sözde ‘okumuş, aydın, ilerici’ kesimin böyle bir lider etrafında öbeklenmiş olmasını da hayatın bir ‘ironisi’ olarak görmek lazım sanıyorum.”

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İBB, PKK yuvası olduÖnceki Haber

İBB, PKK yuvası oldu

Bakan Adil Karaismailoğlu açıkladı: Kanal İstanbul'a göre dizayn edildiSonraki Haber

Bakan Adil Karaismailoğlu açıkladı: Kana...

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar