Sıra Afrin merkezdeki teröristlerde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cinderesi de çok yakında temizleniyor. Sıra Afrin merkezini kuşatarak orada yuvalanmış teröristlerin başını ezmeye geldi. Sefer bizden zafer Allah’tan...

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin TBMM'deki grup toplantısında gündeme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

TERÖRİSTLERİ KİMSE HATIRLAMAYACAK: Afrin'de şu ana kadar 700 kilometrekarenin üzerinde bir alan teröristlerden temizlendi. Döktüğü kanın tek damlası dahil boşa gitmeyen bizim askerimizin yattığı toprak da tuttuğu bayrak da hamdolsun bellidir. Ruhunu ve bedenini kirli pazarlıkların aracı haline getirmiş, kime hizmet ettiği belli olmadan, geberip giden teröristleri kimse hatırlamayacak.

YAKINDA CİNDERESİ DE TEMİZLENECEK: Önemli direnç noktalarından olan Cinderesi'ne yönelik baskı ciddi şekilde arttı. Hem havadan hem karadan Cinderesi'ndeki teröristler sıkıştırılıyor. Çok yakında burası da temizlenecek ve böylece Afrin şehir merkezinin kuşatması önünde bulunan en büyük engellerden biri daha aşılmış olacak. Sıra Afrin şehir merkezinin kuşatılarak orada yuvalanmış teröristlerin başlarının ezilmesine geliyor. Harekatın bundan sonraki kısmının daha hızlı şekilde yürüyeceğine inanıyorum.

HUZUR YUVASINA DÖNÜŞÜYOR: Askerlerimizin kanları pahasına ele geçirdikleri yerlere diktikleri şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yer, güven ve huzur yuvası haline dönüşüyor. Şair 'Dalgalandığın yerde ne korku ne keder/ Gölgende bana da, bana da yer ver/ diyor ya. İşte Afrin'de de onun gölgesine sığınan korkudan ve kederden azat oluyor.

GERÇEKLERİ DERHAL ORTAYA KOYMALIYIZ: Ülkemize yönelik yalanların, iftiraların, saldırıların hiçbirini karşılıksız bırakmamalıyız.

VATANDAŞLARIMIZIN CANI DAHA MI KIYMETSİZ?: Her gün Türkiye'ye 'Afrin Operasyonu uzun sürdü, hemen bitirip, çekilin' çağrısı yapılıyor. Terör örgütlerinin saldırılarında hayatlarını kaybeden, yaralanan vatandaşlarımızın canı diğer ülkelerin on binlerce kilometre ötedeki insanlarının canından daha mı kıymetsiz?

BİZ YAŞATMANIN PEŞİNDEYİZ: Ege'de son 6 yılda 168 bin sığınmacıyı denizden toplayıp güvenli bir yere ulaştırdık. Avrupa ülkelerinin sahil güvenlik birimleri sığınmacıların botlarını delip, onları ölüme terk ederken, biz hiçbir ön şart aramaksızın her masumun canını kurtarmanın peşindeyiz. Biz ne olursa olsun yaşatmanın, onlar ise sadece kendi konforlarını korumanın derdindeler. ikinci Dünya Savaşı'ndan bu yana tüm insanlığın dalga geçer gibi koymuşlar önüne, diyorlar ki 'Biz beş ülkeyiz, dünyayı biz yönetiriz, biz ne dersek o olur. Dünya adeta bir korkular dünyası olmuş. Bir korkular hegemonyası var ve bunun karşısında hiçbir ülke sesini çıkarmıyor. Hiçbir lider kalkıp, konuşamıyor.

BUNLAR DEVE KUŞU GİBİ: Ülkemizin sınırları boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunun, rejimle de büyük ölçüde anlaşma sağlandığına göre, tek bir hedefi olabilir; o da Türkiye'dir. Hani dosttunuz; böyle mi dosttuk. Hani biz müttefiktik, hani 'da beraberdik? Bunların hepsi aynen deve kuşu gibi. Buradaki hedef çok açıktır ki Türkiye'dir. Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür. Türkiye'nin birliği, beraberliği, bekası ve kalkınmasındaki azmidir, gücüdür. İstedikleri kadar yalan söylesinler. İstedikleri oyalama taktiğini kullansınlar, istedikleri diplomasi oyunlarını oynasınlar. Biz bu gerçeği görüyoruz ve yüzlerine vuruyoruz, vurmaya devam edeceğiz. Nasıl yıllardır içimizdeki fitnelere geçit vermediysek, 81 milyon tek yürek, tek ses olarak ezanımıza, bayrağımıza, istiklalimize, istikbalimize sahip çıktıysak, dış tehditleri de karşılamakta kararlıyız.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zekeriya Öz hakkında yeni iddianame hazırlandıÖnceki Haber

Zekeriya Öz hakkında yeni iddianame hazı...

"Robot asker" projesi geliştirilecek .Sonraki Haber

"Robot asker" projesi geliştirilecek .

Yorum Yazın

Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'in 'sokak çağrısına' sert tepki: Göz yummayacağız!
İBB’deki yolsuzlukta flaş! Murat Ongun ile Serdal Taşkın’ın ses kayıtları ortaya çıktı .
İBB soruşturması kapsamında firari Ertan Yıldız yakalandı
20+80 milyon dolar PKK'ya nasıl gitti? Ekrem İmamoğlu önce ana-avrat sövdü, sonra 'halledin, sorun çıkmasın' dedi
Arif Kocabıyık gözaltına alındı...
Devlet Bahçeli: Hiç kimse dokunulmaz değil, Türk yargısına güvenim tamdır
SON DAKİKA! Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı..GÖZALTINA ALINANLARIN TAM LİSTESİ
SON DAKİKA! İstanbul'da 4 gün boyunca gösteriler yasaklandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar