Skandalın başı Hollande!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Skandalın başı Hollande!
Türkiye’ye ‘PKK ile aranızda ara bulucu olalım’ diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un akıl hocası selefi Hollande!

 

İlgili resim

 

Bir asır önce ile Suriye’yi Osmanlıdan koparan Fransa, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı’yla Türkiye’nin bölgede alan açmasından rahatsız oldu. Terör örgütü PKK’ya örtülü destek veren Paris yönetimi, niyetini önceki gün açığa çıkardı. Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, aralarında PYD Eş Başkanı Asya Abdullah’ın da bulunduğu terör örgütünün temsilcilerini Elysee Sarayında kabul etti.

 

Hollande YPG ile ilgili görsel sonucu


Macron, terör temsilcilerine destek sözü verdi. Fransız liderin Menbiç’e de asker göndereceğini söylediği belirtildi. Fakat bu iddia doğrulanmadı. Saray kaynakları “Fransa, Suriye’nin kuzeyinde, uluslararası koalisyonun yürüttüğü operasyonun dışında, sahada yeni bir askeri operasyon öngörmüyor” şeklinde açıklamada bulundu. Ancak, Fransız Cumhurbaşkanının terör yandaşlarına insani ve diplomatik yardım ve DEAŞ’a karşı silah sözü verdiği ortaya çıktı.


Fransa’daki PKK/YPG/PYD tarafları Zeytin Dalı’nın ilk günlerinde Macron’dan randevu istedi. Fransa Cumhurbaşkanı vermedi. Bunun üzerine devreye selefi François Hollande girdi. Hollande, halefini PYD’lilere sahip çıkmaya çağırdı. Macron ise hem tepki gösterdi hem de terör yandaşlarıyla kısa bir görüşme yapmayı kabul etti. Macron ardından “Fransa’nın ve uluslararası toplumun desteğiyle (terör örgütü) SDG ile Türkiye arasında bir diyaloğun kurulmasını istiyor” diyerek ara buluculuk teklifinde bulundu.


İlgili resim


BİR DEĞİL İKİ DEĞİL
Ziyaret ve bu teklif Ankara’nın sert tepkisine sebep oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız mevkidaşına “Bizim Silahlı Kuvvetlerimizi, bizi, asla kabullenemeyeceğimiz bir yere oturtmak kimsenin haddine değil” dedi. PKK ile Macron arasında arabuluculuk yapan eski Cumhurbaşkanı Hollande, iki yıl önce PYD/PKK heyetini Elysee Sarayı’nda kabul etmiş ve destek sözü vermişti.
Türkiye’nin 50’ye yakın askerini kaybettiği Afrin’de Fransızların parmağı çıkmıştı. Bölgedeki kilometrelerce uzunluğundaki terör tünellerinin Fransız şirketi Lafarge’ın verdiği çimentolarla yapıldığı belirlenmişti. Lafarge çimento fabrikasının terör örgütü DEAŞ’a da maddi destek verdiği tespit edilmişti. Bu arada Fransa’nın son açıklamaları HDP kanadını sevindirdi. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen “Çözümsüzlük siyaseti bölgede egemen olmaya devam ettikçe, uluslararası müdahaleler, girişimler elbette devam edecektir” diyerek Fransa’ya destek çıktı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD'den Menbiç'e takviye: Konuşlandılar!Önceki Haber

ABD'den Menbiç'e takviye: Konuşlandılar!

Ayşenur Arslan'a 'Hayırlı Cumalar' şoku!Sonraki Haber

Ayşenur Arslan'a 'Hayırlı Cumalar' şoku!

Yorum Yazın

Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar