Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Maden faciasında 41 can kaybı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Maden faciasında 41 can kaybı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden kazasında yürütülen çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''En son 41. işçimize ulaşıldı. Daha önce 40 olarak açıklanmış olan merhumlarımızın sayısı 41 oldu.'' şeklinde açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan faciada hayatını kaybeden madencilerin ailelerine 1 milyon 350 bin lira yardım yapılacağını söyledi.

Bartın'ın Amasra ilçesindeki dün akşam bir maden ocağında patlama meydana geldi. Maden faciasında 41 kişi hayatını kaybetti. 41 madencinin şehit olduğu Bartın faciası, Türkiye'nin yüreğini yaktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 41 kişinin hayatını kaybettiği Bartın'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, facianın yaşandığı bölgede açıklamalar yaptı.

''SORUMLULAR ORTAYA ÇIKARILACAK''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;  Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Maden Ocağında meydana gelen patlama sebebiyle milletçe üzgünüz. Patlamada hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Madenden yaralı olarak kurtulan işçilerimize acil şifalar diliyorum. Devletimiz madenin eksi 300 ve eksi 350 kotlarında yaşanan patlamanın hemen ardından tüm kurumlarımızla seferber oldu. Bir yandan arama kurtarma faaliyeti yürütülürken bir yandan da yaralı işçilerimiz çeşitli illerimizdeki sağlık kuruluşlarımıza nakledilmiştir. Bu patlamanın nasıl yaşandığı, varsa sorumlularının kimler olduğu yürütülecek soruşturma ile ortaya çıkacaktır. Bu soruşturmalara çok yönlü olarak zaten başlanmıştır. 

MADEN FACİASINDA 41 CAN KAYBI

Merhumların sayısı 41 oldu, hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Milletçe üzgünüz, hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Gece boyunca bakanlarla sürekli telefon görüşmesi yaptık. Patlamanın nasıl yaşandığı, varsa sorumlularının kimler olduğu yürütülecek idari ve adli soruşturmayla ortaya çıkacak. Artık madenlerimizde hiçbir eksik ve gereksiz risk görmek istemiyoruz. Maden kazalarını tarihe gömmek için elimizden gelen gayreti göstermenin çabaları içindeyiz. Teknolojinin tüm kabiliyetlerini kullanarak maden kazalarını tarihe gömmek için elimizden gelen gayreti göstermenin çalışmaları içerisindeyiz. Maden şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, bu devletin ve onun en yüksek temsilcisi olarak bizim boynumuzun borcudur. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunduktan sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dua etti.

''AİLELERE MADDİ DESTEK VERECEĞİZ''

Görüldüğü gibi buradan ambulanslarla bir kısmını burdan Bartın'a götürürken, bir kısmını İstanbul'a götürüp tedavilerini yürütmeye devam ediyoruz. Maden şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Bu vesileyle ilk etapta bir karar daha aldık. Bir karar daha aldık. O da 500+500 olmak üzere devlet ve ilgili bakanlığımız bunun yanında sendika 200, Çalışma Bakanlığımız 100, Aile Bakanlığımız da 50 bin olmak üzere ailelere bu desteği vermiş olacağız. Ayrıca devlet olarak yapmamız gereken desteği de Kabine toplantısında belirleyerek onun da adımını atacağız. 

CENAZE TÖRENİNE KATILDI: GERİDE KALAN AİLELER BİZE MİRASTIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın’ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Rahman Özçelik için Makaracı köyünde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Burada dua okuduktan sonra kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Şu anda musallada bulunan Rahman kardeşimizi Hakk’a uğurluyoruz. Rabbimize hamd olsun ki kendileri inşallah şehadet makamına ulaşmak suretiyle Rabbimizin sevgili Habibi’ne komşu oluyorlar. Bu işin bir güzel yanı daha var. O da tüm aile gerek eş gerek baba, anne hepsi, kendileri ile inşallah haşrü cem olacaklar. Bizim de temennimiz Ya Rabb, bizleri Sevgili Habibi'nin Livaül Hamd ismi ile müsemma sancağı altında buluştur. İnşallah o izde yürümeyi de bizlere nasip eyle. Rabbime hamd ediyorum. Dün akşamdan bu yana, 24 saati bulmadan bir neticeye varmış olmamız bizleri bu noktada rahatlattı. Çünkü Soma'da biliyorsunuz çok uzun sürdü. Ama burada 24 saati bile bulmadan hamd olsun 41 şehidimize ulaştık. Tabii yaralılarımız var, onların takipçisiyiz. Bütün kardeşlerimizin aileleri bizlere mirastır. Ve bu miraslara bizler devlet olarak sahip çıkacağız ve gerek devlet olarak gerek bakanlıklar olarak hepimizin belli destekleri olacak. Bir de bizim yasal olarak vermemiz gerek destekleri de bu süreç içinde vereceğiz, emanetlere sahip çıkacağız.'' şeklinde konuştu.

ERDOĞAN İNCELEMEDE BULUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün meydana gelen patlama sonucu 40 işçinin hayatını kaybettiği Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'ne ait maden ocağında incelemelerde bulundu.

BAKANLARDAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan çalışmalar ve maden sahasındaki son duruma ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den bilgi aldı.

KOORDİNASYON TOPLANTISINA BAŞKANLIK ETTİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Mobil Afet Koordinasyon Merkezi'ne geçen Erdoğan, burada düzenlenen koordinasyon toplantısına başkanlık etti.

KİMLER EŞLİK ETTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a incelemeleri sırasında TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Uluştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik etti.

YARALI MADENCİLERİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan patlamadan yaralı kurtulan madencileri ziyaret etti.


Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ali Erbaş, Bartın'da maden kazasında hayatını kaybedenler için dua ettiÖnceki Haber

Ali Erbaş, Bartın'da maden kazasında hay...

Ekrem iki yalıyı Ruslara satmakta ısrarcı: Koruma Kurulu'na başvurusu ortaya çıktıSonraki Haber

Ekrem iki yalıyı Ruslara satmakta ısrarc...

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar