Son dakika: Ucuz gıda seferberliği için vatandaşa nefes aldıracak formül

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Son dakika: Ucuz gıda seferberliği için vatandaşa nefes aldıracak formül
Hazine ve Maliye Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlar için ucuz gıda seferberliği başlatıyor. Ürün takip sistemi artık cebe giriyor. Ürün takibinin anlık olarak yapılmasına imkan sağlayacak yeni dijital sistem yakın zamanda kuruluyor.

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda ürün takibinin anlık olarak yapılmasına imkan sağlayacak yeni dijital bir sistem kurulması kararlaştırılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, vatandaşların daha ucuz gıda maddelerine ulaşması için "Birlikten Berekete" uygulaması ve dijital "Ürün Takip Sistemini" devreye almaya hazırlanıyor.

ÜRÜN VE FİYAT TAKİBİ İMKANI SUNULACAK

Uygulamada ürün ve fiyat takibi imkanı sunulacak. Ayrıca uygulamada yeni markalar, ürünler, kategorileri öne çıkaran duyuru alanları da yer alacak. Uygulama ile satış noktaları ürün kategorileri filtrelenerek kolay arama yapılabilecek. Uygulama toplam alışveriş tutarını hesaplayacak, en ucuz ürünün en yakın nerede olduğunu da gösterecek. Sisteme yeni giren ürünler, iş yerleri ve ön plana çıkanlar için de arama linkleri olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı mobil uygulamaların alt yapısını hazırlandı.

BAKAN NEBATİ: İSTİKRARI KALICI HALE GETİRECEĞİZ

Sabah gazetesine konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, stokçuluğu önlemek ve fiyatların seyrini izlemek amacıyla Bakanlık koordinasyonunda yürütülen dijital ürün takip sistemi çalışmalarının devam ettiğini söylerken şu ifadeleri kullandı; ''Türkiye'de enflasyonu belirleyen temel etkenler maliyet ve arz yönlü faktörler ile enflasyon beklentileridir. Bu çerçevede kurdaki istikrara çok önem veriyoruz ve önümüzdeki dönemde ortaya koyacağımız yeni enstrümanlarla finansal piyasalardaki istikrarı kalıcı hale getireceğiz"

ÇALIŞMALAR NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

"Ürün Takip Sistemi" ile ürünlerin tarladan çıkışından satılıp kullanıldığı yere kadar takip edilmesi sağlanacak. Tarımsal üretimde girdi maliyetlerini düşürecek çalışmalar da Mayıs ayında tamamlanacak.

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rusya: Ukrayna'ya silah taşıyan NATO araçları bizim için hedeftirÖnceki Haber

Rusya: Ukrayna'ya silah taşıyan NATO ara...

SGK'lıya sıfır faizli konut kredisi müjdesi! Destekten kimler yararlanabiliyor? 240 bin lira sınırına dikkatSonraki Haber

SGK'lıya sıfır faizli konut kredisi müjd...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar