Terör örgütü YPG'nin elindeki o bölgelere TSK ve ÖSO'dan operasyon!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terör örgütü YPG'nin elindeki o bölgelere TSK ve ÖSO'dan operasyon!
TSK ve ÖSO, Ramazan Bayramı’nın ardından terör örgütü YPG/PKK kontrolünde bulunan Tel Rıfat-Afrin ve Minig Hava Üssü’ne operasyon düzenlemeye hazırlanıyor.

Terör örgütü YPG'nin elindeki o bölgelere TSK ve ÖSO'dan operasyon!

 

Türkiye-Suriye sınırını terör örgütlerinden temizlemek isteyen Türkiye, sınır hattına askeri sevkıyat yapıyor. Sıcak bölgeye tanklar ve zırhlı araçlar sevk edilir- ken, TSK'ya bağlı özel birlikler de operasyon için bölgeye gönderildi. AK Parti'nin bayramlaşma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, "Türkiye'ye saldıranların başlarını inlerinde ezmeye devam edeceğiz. Ülkemize yönelik her türlü saldırıya kaynağında müdahale edeceğiz" diyerek düzenlenecek operasyonun sinyalini verdi.

 

SINIR HATTI TEMİZLENECEK

Fırat Kalkanı Harekâtı ile Türkiye-Suriye sınırını terör örgütü DEAŞ'tan temizleyen TSK ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yeni hedefinde sınır hattında bir Kürt devleti kurma hazırlığında bulunan YPG/PKK var. Yeni operasyon öncesinde sınır ötesine zırhlı araç sevkıyatına başlayan Türkiye, bayramdan sonra operasyon için düğmeye basacak. Operasyonun hedefinde YPG'nin kontrolünde bulunan Tel Rıfat kasabası, Afrin ve Mining Hava Üssü bulunuyor. Sabah'a konuşan bölgedeki yerel kaynaklar ise operasyon hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

 

SÜPÜRME OPERASYONU

Yerel kaynaklar, "Tel Rifat ve Mining Hava Üssü stratejik önem Azez ve Türkiye'nin güvenliği için stratejik öneme sahip noktalar. Uzun süredir YPG/PKK kontrolünde bulunuyor. Bu hem Türkiye için hem de bölgede yaşayan diğer halklar için büyük tehdit oluşturuyor. Hem İdlib tarafında hem de Azez tarafında hazırlıklarımızı tamamladık. Düzenlenecek operasyonla tıpkı Fırat Kalkanı'nda olduğu gibi terör örgütleri sınırın 30-35 kilometre güneyine süpürülecek. Bölgede güvenli bir hat kurulacak. İşgal altında bulunan topraklar kurtulacak" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dün Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuştu. "Önümüzdeki aylarda biraz daha bu konuda operasyonlarımız hem yoğunlaşacak hem de bu operasyonlarda farklı neticeler de olabilecek" diyen Bakan Soylu, "En önemli yapılan unsurlardan bir tanesi de Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın talimatlarını verdikleri, stratejilerini oluşturdukları, konseptini kurdukları terörün riskli olduğu, neşet ettiği yerlerde terörü etkisiz hale getirebilmek ve bunun için de El-Bab'dı, Cerablus'tu, Azez'di ve inşallah önümüzdeki günlerde başka alanlarda, oralarda etkinliği kurmak. Bu bize saldırmadan, bize medeniyetimize, milletimizin birliğine, devletimizin gücüne ve kuvvetine saldırmadan gereğini yerine getirme aklıdır ve anlayışıdır. Bunu da inşallah gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksaray'da otomobili taradılar: Ölü ve yaralılar var!Önceki Haber

Aksaray'da otomobili taradılar: Ölü ve y...

Hollanda'dan Srebrenitsa itirafıSonraki Haber

Hollanda'dan Srebrenitsa itirafı

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar