The Guardian'dan 'Batı, Bosna'ya sessiz kaldı' yorumu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
The Guardian'dan 'Batı, Bosna'ya sessiz kaldı' yorumu
30 yıl önce Bosna Hersek'te yaşanan katliam, yıl dönümü yaklaşırken bir kez daha konuşuluyor. İngiliz basını, Ukrayna'ya sağlanan desteğin Bosna Hersek'e verilmediğine dikkat çekti.

Sırp birliklerinin yol açtığı Bosna Hersek savaşının acılarla dolu hikayeleri, canlılığını koruyor.

6 Nisan 1992'de Saraybosna'nın kuşatılmasıyla başlatılan ve 100 binden fazla masum insanın katledildiği saldırılar nedeniyle binlerce kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

The Guardian dan Batı, Bosna ya sessiz kaldı yorumu #2

"UKRAYNA ÖNEMLİ, BOSNA DA ÖNEMLİYDİ"

İngiltere basınından The Guardian gazetesi, uluslararası toplumun Rusya'nın saldırıları altındaki Ukrayna'da gösterdiği dayanışmayı yıllar önce Bosna Hersek'te göstermediğini yazdı.

"Ukrayna önemli, ancak 30 yıl önce Bosna da önemliydi. O zaman haykırış neredeydi?" başlıklı yazıda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla Rus güçlerinin Ukrayna topraklarında başlattığı saldırıların, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'daki en büyük şiddet olarak kınandığı belirtildi.

SİLAH AMBARGOSU BOSNA'YA ZARAR VERDİ

"Ancak 30 yıl önce benzer bir vahşet, Bosna Hersek'te de patlat verdi" denilerek, Batı'nın, Ukrayna'nın direnişini silahlandırdığı, fakat Bosna Hersek'e uygulanan silah ambargosunun ise söz konusu ülkeye karşı askeri avantaj sağladığına dikkat çekildi.

Ed Vulliamy imzalı yazıda, "Doğu Bosna'nın hemen hemen her Müslüman sakini ya öldürüldü ya da yerinden edildi. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 'güvenli alanlar' olarak ilan edilen izole bölgelerde köyler ve camiler ya yakıldı ya da amansız kuşatma altında kaldı. Öyleyse, Bosna neden Ukrayna gibi önemli değildi?" denildi.

"UKRAYNA'YA ASKERİ DESTEĞİN YİRMİDE BİRİNE SAHİP OLSAYDIK..."

Savaş sırasında Bosnalı ordu rehberi Damir Sagolj, kendilerine Batı'dan destek verilmediğine işaret ederek, "Ukrayna'ya kamuoyu desteğinin onda birine ve askeri desteğin yirmide birine sahip olsaydık, savaş durdurulur, yüz binlerce hayat, kayıp üç yıl ve milyonların evi kurtarılırdı." diye konuştu.

Bosna Hersek'in Ukrayna kadar "önem görmediğini" bir kez daha yineleyen Vulliamy, bu duruma ilişkin soruların kendisini Nisan 1992'den beri hayret ettirdiğini sözlerine ekledi.

 

The Guardian dan Batı, Bosna ya sessiz kaldı yorumu #1

 

 

Kaynak:enson haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Alman medyası: Batı, Türkiye'yi görmezden gelemezÖnceki Haber

Alman medyası: Batı, Türkiye'yi görmezde...

Rusya: ''Erdoğan'ın talebi üzerine Mariupol'dan insani koridor açıldı''Sonraki Haber

Rusya: ''Erdoğan'ın talebi üzerine Mariu...

Yorum Yazın

CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar