TSK operasyonunda ABD ve PKK ortaklığı kanıtlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD’den YPG’ye verilen silahların seri numaraları paylaşılmaya başlanmış olsa da Türkiye, silahlarla ilgili sahada ayrı çalışma yürütüyor.

Rakka Operasyonu’nu ortak yürüttüğü terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD/YPG’ye çok sayıda silah temin eden ABD, Türkiye’nin duyduğu rahatsızlığı ve endişeleri gidermek için silahların seri numaralarını paylaşmaya başladı. Türkiye de bununla yetinmeyerek sahada bu silahlarla ilgili çalışma yürütüyor.

Hafta sonu Hakkari’de etkisiz hale getirilen teröristle birlikte ele geçen silahlar arasında, seri numarası kazınmış halde bir AT-4 tanksavar silahı bulundu.

 

ABD TERÖR ÖRGÜTÜNÜ BESLİYOR

ABD’nin YPG’ye verdiği silahlar arasında bin adet AT-4 olduğu ABD medyasında da yer almıştı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, konunun haziran sonunda yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda gündeme getirileceğini, konuyla ilgili rahatsızlığı ABD’li mevkidaşı Jim Mattis’e ileteceğini açıkladı.

 

 

Operasyonu Türkiye ile ilişkileri bozmadan tamamlamak hedefindeki ABD, attığı tüm adımları Türkiye’ye rutin şekilde rapor ederken, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) üzerinde sadece Rakka operasyonu için verilen silahların Türkiye’ye geçmemesine yönelik denetim mekanizması oluşturdu. PYD/PKK’ya verilen silahlar konusunda Mattis ve Işık arasında operasyona ilişkin değerlendirme görüşmeleri de yapılıyor.

 

MEKTUP GÖNDERDİ

Rakka operasyonunun PYD/YPG ile yapılmasından rahatsızlık duyan Türkiye’ye güvence veren ABD, silahlara ilişkin tüm ayrıntıları paylaşılacağını bildirmişti. Edinilen bilgiye göre, verilen silahların seri numaraları Türkiye ile paylaşılmaya  başlandı. ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Mattis’in geçen hafta Işık’a, PKK/PYD’ye sağlanan silahlarla ilgili detaylı mektup yolladığını açıkladı. Dunford, kendisinin de konuyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile görüştüğünü belirterek “Türklerle masaya oturduk ve kaygılarını gidermek için çok sıkı bir çerçeve hazırladık. Raporlama konusunda şeffafız. Dolayısıyla bu konu bizim için oldukça önemli ve stratejik bir konu. Bunun farkındayız” dedi.

 

MASAYA YATIRILACAK

ABD’den YPG’ye verilen silahların seri numaraları paylaşılmaya başlanmış olsa da Türkiye, silahlarla ilgili sahada ayrı çalışma yürütüyor. Ele geçirilen silahlar tek tek kontrol ediliyor. Geçen hafta sonu Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Derecik Yeşilova Bahar Deresinde çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen teröristle birlikte bir AT-4 tanksavar silahı ele geçirildi. Tanksavarın seri numarasının silinmiş olduğu dikkat çekti. ABD’nin PYD/YPG’ye verdiği silahlar arasında, ilk sevkiyatta, AT-4 tanksavarlardan bin adet bulunuyordu. Güvenlik kaynakları, silahın seri numarasının teröristler tarafından mı yoksa teröristlere verilirken mi silindiğine dair soru işaretleri oluştuğunu vurguladı. YPG’nin elinde RPG 7’ler, SPG 9 geri tepmesiz toplar, Biksi makineli tüfekler ve Doçka’lar da bulunuyor. Bakan Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nda Mattis ile silah sevkiyatı konusu tekrar masaya yatırılacak. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suudi Arabistan'dan flaş Selman kararıÖnceki Haber

Suudi Arabistan'dan flaş Selman kararı

İşte FETÖ’nün ByLock’taki darbe mesajlarıSonraki Haber

İşte FETÖ’nün ByLock’taki darbe mesajlar...

Yorum Yazın

MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar