TSK'dan son dakika Afrin açıklaması!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TSK'dan son dakika Afrin açıklaması!
TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nın 30. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1614'e yükseldiğini açıkladı.

Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili görsel sonucu

 

Zeytin Dalı Harekâtı 30'uncu gününde devam ediyor. Harekatta önemli aşamalar kaydedildi. TSK'nın ilerleyişi devam ederken, ÖSO da sahada faaliyetlerini sürdürüyor. İlk günden bu yana 1614 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK’nın Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı'nda 30. günündeyiz. TSK'nın ilerleyişi devam ederken, ÖSO da sahada faaliyetlerini sürdürüyor. Belirlenen 101 hedeften 80'i ele geçirildi. 

İlk günden bu yana öldürülen terörist sayısı açıklandı, buna göre 1614 terörist etkisiz hale getirildi. Şu ana kadar şehit olan Mehmetçiklerin sayısı ise 33.

KANDİL'DEN GELEN PKK'LILAR...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri Zeytin Dalı Harekâtı’nda Afrin’in batısındaki terör örgütü PYD/PKK’nın 6 yıldır işgal ettiği stratejik noktaları temizleyerek güvenli ilerleme hatları oluşturdu. 3 gündür Afrin’in batısında süren çatışmalar sonucu Raco kırsalındaki köylerde hâkimiyet sağlayan komandolar ve ÖSO askerleri kritik noktalara mevzilendi. Kandil’den gelen Raco ve Cinderes’teki teröristlerin Afrin bağlantısı kesilmeye çalışılıyor. Tank ve topçu birliklerinin desteğiyle dağlık arazilere konuşlanan TSK ve ÖSO askerlerinin, teröristlerin sızma girişiminde bulunduğu geçiş yollarını ele geçirdiği bildirildi.

PYD CEPHANESİ BOMBALANDI

Çatışmaların sürdüğü Raco cephesine silah ve asker takviyesi yapılırken stratejik beldeye 2 koldan operasyon yapılması hedefleniyor. Raco’nun alınmasıyla Afrin’e ulaşmanın kolaylaşacağı öngörülüyor. PKK/PYD’li keskin nişancı teröristlerin ise Raco Beldesi’ne konuşlandığı bildirildi.

Afrin’in güneybatısında bulunan Cinderes Beldesi’ne 3 kilometre uzaklıkta çatışmalar devam ederken ağır silahlarla PYD cephaneliği vuruldu. Cinderes ve Raco kırsalındaki terör örgütü mevzileri, insansız hava araçlarıyla belirlenip topçu bataryaları, fırtına obüsleri, çok namlulu roketatarlar ve jetlerle ateş altına alınıyor. 

13 NOKTAYA UZANAN TÜNEL

Burseya Dağı’ndan 13 ayrı noktaya uzanan ve örümcek ağını andıran tüneller, özel eğitimli komandolar tarafından temizlenip kapatılıyor.

SINIR GÜVENLİĞİ İÇİN ASKERİ SEVKİYAT

Sınır güvenliğini sağlamak, Afrin bölgesinde terör örgütü PYD/YPG/PKK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla 20 Ocak’ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Kırıkhan, Hassa ve Reyhanlı ilçelerinin sınır birliklerine tank, zırhlı personel taşıyıcı ve hafif zırhlı araç sevkiyatı yapıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meral Akşener: Cumhurbaşkanı seçildiğimde...Önceki Haber

Meral Akşener: Cumhurbaşkanı seçildiğimd...

Teröristler çareyi onda buldu! 'Esed'in öncü birlikleri Afrin'e ulaştı!'Sonraki Haber

Teröristler çareyi onda buldu! 'Esed'in...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar