Tuğrul Selmanoğlu'ndan Batı'ya demokrasi dersi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Almanya’nın başkenti Berlin’deki The General Assembly’de konuşma yapan Türk yazar Tuğrul Selmanoğlu, batıya demokrasi dersi vererek, “Hayal ürünü soykırımlarla uğraşacağınıza, gerçeklerle yüzleşin” dedi.

 

Tuğrul Selmanoğlu ile ilgili görsel sonucu

 

Almanları susturan adam olarak tanınan Aktivist/Yazar Tuğrul Selmanoğlu, Kasım 2017'de Almanya'nın başkenti Berlin'de Birleşmiş Milletlere alternatif olarak kurulan The General Assembly'de Türkiye ve Erdoğan'a karşı yapılan suçlamalara kürsüden cevap verdi.

Meclisin açılış konuşmasının hemen akabinde kürsüye çıkan Türk asıllı İngiliz gazeteci Aral Balkan, henüz hiç konuşmamışken Selmanoğlu'nu hedef göstererek, AK Parti'nin ve dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Tuğrul Selamoğlu'nun demokrat olmadığını ve kendisinin burada bulunmaması gerektiğini, bunu kurula daha önceden belirttiğini fakat bunun dikkate alınmadığını söyledi ve Selmanoğlu'nun salonda bulunmasını protesto ettiğini ifade etti.

Bunun üzerine söz isteyen Selmanoğlu, batıdaki insan hakkı ihlallerini ve halen süren soykırımların görmezden gelindiğini söyleyerek, Türkiye'deki terörle mücadeleyi, demokrasiyi eleştiren ve soykırım iddialarını sürdüren batılı konuşmacıları sert sözlerle eleştirdi.

Selmanoğlu salonda bulunmasını protesto edenlere, “Sizlerin demokrasi anlayışınız bu mu? Kendiniz gibi düşünmeyenlerin konuşmalarına bile katlanamadığınız bir demokrasi nasıl bir demokrasidir? Bu nasıl bir demokrasi? Yoksa Amerika'nın Irak'a getirdiği türden bir demokrasi mi? 1,5 milyon insanın canına kıyan türden bir demokrasi mi? Siz demokratsınız biz değiliz öyle mi? Srebrenitsa'da 5 bin masum insanın katlinden sorumlu ve her geçen gün güçlenen ırkçı bir lidere sahip Hollanda demokratik, biz değiliz öyle mi? Sizin Ortadoğu'da tek demokrasi olarak gördüğünüz İsrail'in Gazze'deki Müslümanlara bomba olarak yağdırdığı demokrasiden mi bahsediyorsunuz? İsrail demokratik biz değiliz öyle mi? Sizin bahsettiğiniz türden demokrasiyi biz çoktan geride bıraktık. Sizin 'demokratik değil' dediğiniz Türkiye, son yıllarda AB devletlerinin tamamından daha fazla insani yardım yapmıştır” sözleriyle tepki verdi. Selmanoğlu konuşmasının devamında, “Demokrat olmamakla suçladığınız Türkiye'yi ve Erdoğan'ı yardım elini uzattığı mazlumlardan sorun” dedi.

Batının demokratik olmamakla suçladığı Türkiye'nin 4 milyon mülteciye vatan olduğunu ifade eden Selmanoğlu, “Bu AB'nin tamamının 5 katı. Sadece konuşmuş olmak için konuşmayın. Demokrasiden değil anladığınız şeylerden bahsedin' diye konuştu.

Kurulda oturumlar devam ederken sıra Ermeni yasa tasarısının konuşulmasına geldiğinde kürsüye, Ermeni Diaspora Kürsüsü Başakanı Mihran Dabak çıktı ve Ermeni soykırımını dillendirildi.

Ermeni soykırımı iddialarına itiraz eden Tuğrul Selmanoğlu ise söz isteyerek, tekrar kürsüye çıktı ve bunun hiç de böyle olmadığını tarihi gerçeklerin parlamentoda alınacak kararlarla ifade edilemeyeceğini ifade etti.

Selmanoğlu, Ermeni tarafına defalarca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çağrı yapıldığı halde, Ermenilerin arşivlerini açmadığını ifade etti.

Bu soykırımın fantezi bir soykırım olduğunu söyleyen Selmanoğlu, Batının hayal ürünü soy kırımlarla uğraşacağına günümüzde Filistin'de Irak'ta Afganistan'da yaşanan gerçek soy kırımlarla uğraşması gerektiğini belirtti.

Bu teze karşı çıkan Selmanoğlu'na kurul başkanı, “Bu soykırıma karşı mı çıkıyorsunuz bunu ret mi ediyorsunuz? Net bir cevap istiyorum?” dediğinde Selmanoğlu, “Evet. Reddediyorum.” cevabını verdi. Bunun üzerine kurul başkanı Selmanoğlu'ndan salonu terk etmesini istedi.

Selmanoğlu'nun kuruldan ayrılmasının ardından katılımcı olarak orada bulunan birçok ülkeden katılımcı olarak bulunan gazeteciler ve özellikle Rus gazeteci itiraz ederek demokrasiyi savunan bir kuruluşun bunu yapamayacağını belirtti ve bu faşizmdir diyerek duruma itiraz etti. Kaynak : İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP'li Kaftancıoğlu'ndan Karamollaoğlu, Erbakan ve 15 Temmuz'la ilgili skandal sözler! .Önceki Haber

CHP'li Kaftancıoğlu'ndan Karamollaoğlu,...

HDP İnce'yi desteklemeyecek!Sonraki Haber

HDP İnce'yi desteklemeyecek!

Yorum Yazın

Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar