Turan Ordusu haberi Rusları korkuttu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Turan Ordusu haberi Rusları korkuttu
Rusya’nın önde gelen savunma sitelerinden “en.topwar.ru”, Yaycı paşanın Akit’e verdiği röportajda ‘Turan Ordusu’ kurulması gerektiğini belirtmesinden rahatsız olan Rusya savunma çevrelerinin görüşlerini sayfalarına taşıdı. Bahçeli’nin, Başkan Erdoğan’a Urallar, Batı ve Doğu Sibirya’nın büyük bir bölümünü içeren ‘Büyük Turan’ haritasını sunduğunu aktaran site, Türk Devletleri Teşkilatı’ndan da bahsetti.

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi/MAVİ VATAN DEGS (TÜRKDEGS) Başkanı Cihat Yaycı’nın Yeni Akit Gazetesi’ne 12 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada “Turan Ordusu kurulmalı” demesi Rusları hoplattı.Rusya’nın önde gelen savunma sitelerinden “en.topwar.ru”, Yaycı Paşanın görüşlerini aktararak, bundan rahatsız olan Rusya savunma çevrelerinin görüşlerini sayfalarına taşıdı, Erdoğan, Bahçeli ve Türk Devletleri Teşkilatı’ndan uzun uzun bahsetti.

YUNAN: CB ERDOĞAN TURAN ORDUSU KURUYOR ! TÜRK NATOSU DEVREDE ! POLONYA AZERBAYCAN'A DESTEK - YouTube

Büyük Turan'lar geliyor

“Türklerin uzun zamandan beri fiili intikam fikirlerini besledikleri ve sınırları Osmanlı İmparatorluğu ölçeğine genişletmeyi hayal ettikleri uzun zamandır söyleniyor” diye yazan site, şu görüşlere yer verdi: “Bir zamanlar Erdoğan az çok zeki askerleri dağıttı, çoğunu hapse attı ve ağırlıklı olarak ateşli milliyetçileri iktidarda bıraktı. Turan’ın pan-Türkist ordusu fikri, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın kendisinin aktif desteğiyle bu ortamda doğdu. Başkanın başında Atlantik’ten Pasifik Okyanusu’na uzanan ‘Büyük Turan’ var. Böyle bir ölçek ancak askeri yollarla elde edilebilir.

Ankara, Orta Asya ülkelerine boyun eğdirmeye çalışırken, birkaç yıl önce Kazakistan ve Özbekistan ile askeri işbirliği anlaşmaları imzalandı. Benzer şekilde Kırgızistan, Azerbaycan ve Türkmenistan ile birliği genişletme planları var. Aynı zamanda, Erdoğan zaten bir askeri ittifak prototipine sahip - Türkiye’ye ek olarak Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’ı da içeren bir Türk devletleri örgütü. Gözlemci statüsünde, Türkmenistan ve gerçekten Türk Macaristan. Azerbaycan-Türk düetinin Dağlık Karabağ’daki askeri başarıları, Türk Birliği’nin faaliyetlerine özel bir tat katmaktadır. Çatışmaya, ‘işgal altındaki bölgelerin kurtarılması için 44 günlük Vatanseverlik Savaşı’ gibi iddialı bir isim bile verildi.

MHP lideri Devlet Bahçeli tasarlayıp çizdirdi: Türk Dünyası Haritası

Ateşli milliyetçi Bahçeli

O zaman ateşli milliyetçi Devlet Bahçeli, Türk cumhurbaşkanına Urallar, Batı ve Doğu Sibirya’nın büyük bir bölümünü içeren kötü şöhretli ‘Büyük Turan’ haritasını sundu. Bu açıkça Erdoğan’ın başını döndürdü ve geçen yıl Türk devletlerinin örgütlenmesinin önemli bir oturumu gerçekleşti ve bu sırada ‘Sivil Savunma Mekanizması’ kararlaştırıldı. Böylesine süslü bir terim, örgüt içinde paramiliter bir statüye sahip olan ve gerçek ‘Turan Ordusu’nun öncüsü olan bir yapıya işaret ediyordu. Türk politikacılarının çok dikkatli hareket etmeleri gerektiği anlaşılmalıdır. ‘Büyük Turan’larıyla hem Rusya’nın hem de Çin’in emellerine saldırıyorlar. Sadece Rusya sınırları yakınında bir askeri blok inşa edilmekle kalmıyor, aynı zamanda Moskova’nın ortakları arasında da kafa karışıklığı yaratılıyor.”

Bahçeli, Erdoğan'a hediye etti! İşte dünyayı titreten o harita!

Erdoğan'ın çabaları panikletti

“Erdoğan’a hadım edilmiş ‘sivil savunma’ değil, ‘Turan Ordusu’ fikrine geri dönülmesi gerektiğini ilk hatırlatan Cihat Yaycı isimli eski Tümamiral oldu. Şimdi emekli oldu, ancak Deniz ve Küresel Strateji Araştırmaları Merkezi’ne başkanlık etmesine rağmen, sözlerini belirli bir derecede geleneksellikle dinlemeye değer olan bu tür şahinler çok şey söyleyebilir” ifadelerini kullanan Rus savunma sitesi, şu çarpıcı değerlendirmelerde bulundu: “12 Ocak’ta Yaycı, Türk milliyetçisi Yeni Akit gazetesine, KGAÖ’nün yasalara göre ‘Büyük Turan’a ait olması gereken topraklarda artan etkisi hakkında bir röportaj verdi. Rusya, Beyaz Rusya, Kırgızistan ve Ermenistan’ın asıl görevinin stratejik tesisleri yağmacılardan ve haydutlardan korumak değil, Türkiye’nin stratejik ortağını işgal etmek olduğunu söylüyorlar. Ve Türkler arasında askeri blok olmadığı için Ankara’nın müdahale için hiçbir yasal dayanağı yok. Şimdi Erdoğan daha önce deneseydi her şey çok daha güzel olabilirdi. En azından Dağlık Karabağ’da olanlardan daha kötü değil.

Türk dili konuşan ülkelerden Türk devletlerine

Ruslar alternatif peşinde

Türklerin, Ermenistan’dan gelen barışı koruma birliğinin Türk topraklarında işleri nasıl düzene soktuğunu sessizce gözlemlemekten başka seçeneği yok. Aksi takdirde, kişisel bir hakaret olarak Yaycı, böyle bir dönüşü kabul edemezdi. Türk dünyasının bir başka taraftarı olan emekli Tuğgeneral Yücel Karauz, komşu cumhuriyetlerden birinde Kazak olaylarının olası bir tekrarıyla Türk liderliğini genellikle tehdit ediyor. Ve burada yine Kremlin’in kozu, CSTO’nun kaynaklarını ustaca kullanarak oynayacak. Karşı denge, koalisyon temelinde oluşturulan kendi ‘Turan Ordumuz’ olmalıdır.”

Kaynak:yeni akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kılıçdaroğlu, AB Büyükelçilerine özel yemekte açıkladı: CHP'nin ekonomi programını Babacan hazırlıyormuşÖnceki Haber

Kılıçdaroğlu, AB Büyükelçilerine özel ye...

Sözde Gazeteci kılıklı Provokatör Sedef Kabaş'ın utanç verici sözlerine Yılmaz Özdil'den skandal savunmaSonraki Haber

Sözde Gazeteci kılıklı Provokatör Sedef...

Yorum Yazın

MSB acı haberi duyurdu: Irak'ta şehit sayımız 12'ye yükseldi!
MSB acı haber duyurdu: Irak'ta şehit sayısı 8'e yükseldi!
Özgür hakkında soruşturma açıldı
Kuzey Irak'ta metan gazından zehirlenen 5 askerimiz şehit oldu
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar