"Türk askeri öncülüğünde Müslüman Barış Gücü acilen Arakan'a gönderilmeli!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Türk askeri öncülüğünde Müslüman Barış Gücü acilen Arakan'a gönderilmeli!"
Myanmar Yönetiminin Arakanlı Müslümanlara yönelik yaptığı saldırılara tepkiler sürüyor. Erbakan Vakfı Başkanı Dr. Fatih Erbakan bir açıklama yaptı.

"Türk askeri öncülüğünde Müslüman Barış Gücü acilen Arakan'a gönderilmeli!"

 

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Arakanlı Müslümanlara yapılan saldırılara yönelik bir açıklama yaptı.

1962 senesinden beri Müslümanlara yönelik saldırıların sürdüğü Arakan'da şiddet olaylarının son yıllarda hızlı bir ivme kazandığını ifade eden Erbakan, saldırıların bölgedeki Müslüman varlığını tamamen ortadan kaldırmaya yönelik sistematik bir soykırıma dönüştüğünü söyledi.

Başta İslam Birliği Teşkilatı ve D-( olmak üzere tüm uluslararası kuruluşların gerekli adımları atması gerektiğini söyleyen Erbakan, hükümetin de Türk Askeri Birliği öncülüğünde Müslüman Barış Gücü'nün bölgeye gönderilmesi konusunda uluslararası boyutta gerekli çalışmaları başlatmasının herkesin ortak arzusu olduğunu ifade etti.

Erbakan Vakfı Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın açıklaması şöyle:

BURMA/ MYANMAR'DAKİ ZULME DUR DEME VAKTİ

1962 yılından beri kesintisiz olarak Burma/Myanmar'da Müslümanlarına yönelik acımasız şiddet politikaları son yıllarda hızlı bir ivme kazanmış ve Müslüman varlığını tamamen ortadan kaldırmaya yönelik sistematik bir soykırıma dönüşmüştür.

Budist Nobel ödüllü Aung Sang Suu Kyi idaresi altında, Myanmar Genel Kurmay Başkanı Min Aung Hlaing yönetimindeki Burma/Myanmar Ordusu ve BGP (Sınır Muhafaza Polisi) tarafından Meiktila, Lashio, Mandalay, Pegu, Prome, Yangon, Maungdaw, Rathedaung ve Buthidaung gibi yerleşim yerlerinde son günlerde yaşanmakta olan katliamlar iyice hız kazanmıştır.

ACİLEN HAREKETE GEÇİLMELİ

Başta İslam Birliği Teşkilatı ve D-8 olmak üzere tüm uluslararası kuruluşları gerekli adımların atılması ve katliamların sona erdirilmesi için acilen harekete geçmeye davet ediyoruz.

Keza, Bangladeş kurtuluş savaşı sırasında, Bangladeşli kardeşlerini bağırlarına basan Rohingyalı Müslümanların Bangladeş'e geçici olarak kabullerinin sağlanması ve bu konuda uluslararası yardım kuruluşlarının harekete geçmesi büyük bir zaruret arz etmektedir. Özellikle Maungdaw ve Rathedaung'ta katliamlar sonrası, Müslümanların evleri ateşe verilmekte ve 87.000 kişi ülkeyi terk etmeye zorlanmaktadır.

YARDIM KURULUŞLARINI ENGELLEME KABUL EDİLEMEZ

Bu arada, 2015 seçimlerinde reform iddialarıyla işbaşına gelen Aung Sang Suu Kyi'nin uluslararası yardım örgütlerinin bu mazlum insanlara ulaşmalarını zorlaştırması, zulme uğrayan savunmasız çoluk çocuk, yaşlı ve kadınları terörist olarak göstermeye çalışması hiçbir şekilde kabul edilemez bir durumdur.

Budist Aung Sang Suu Kyi idaresi tarafından Rohingya'da inceleme yapmak isteyen BM mensupları, yardım kuruluşları ve medya mensuplarının katliam bölgelerine girişlerinin yasaklaması hiçbir şekilde kabul edilebilir bir durum değildir. Aung Sang Suu Kyi'nin kışkırtıcı ve olayları alevlendiren açıklamaları, olayların çok vahim bir boyuta ulaşmasına neden olmaktadır. Konuyla ilgili olarak BM Güvenlik Konseyi'nin de acilen toplanması gerekmektedir.

MÜSLÜMAN BARIŞ GÜCÜ SÜRATLE ROHİNGYA'YA GÖNDERİLMELİ

İslam Birliği Teşkilatı'nın, Müslümanlardan oluşan bir barış gücünün süratle Rohingya'da görev yapması konusunda BM Teşkilatı nezdinde gerekli girişimleri yapması zaruri bir durum arz etmektedir. Buna örnek olarak ta REFAHYOL döneminde Başbakan Prof.Dr. Necmettin Erbakan tarafından Filistin'in El Halil kentine Türk Askerî Birliği'nin gönderilmesidir. Bu Osmanlı Devleti'nin inkırazından tam 80 yıl sonra ilk defa gerçekleşen bir olaydı. Filistin yönetimiyle İsrail arasında El-Halil kentinin Filistin yönetimine devri anlaşması imzalanmış, bu anlaşmayı müteakip bölgedeki barışın korunması amacıyla 30 Ocak 1997 tarihinde Oslo'da imzalanan anlaşma gereği, Başbakan Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın teklifiyle 20 Şubat 1997 tarihli 59. Birleşimde TBMM'nin oybirliğiyle aldığı kararla Türk Askerî Birliği 54. Hükümet tarafından El Halil'e gönderilmiştir.

Bu konuda Hükümetin, Müslümanların meskûn olduğu bölgelere Türk Askerî Birliği öncülüğünde Müslüman Barış Gücü'nün bölgeye gönderilmesi konusunda uluslararası boyutta gerekli çalışmaları başlatması hepimizin ortak arzusudur.

Bu vesileyle, Erbakan Vakfı olarak Roghinya'nın Maungdaw, Rathedaung ve Buthidaung yerleşim bölgeleri başta olmak üzere katliamların sona ermesi için , başta Burma/Mynmar'daki Müslüman Sivil Toplum Örgütleri başta olmak üzere, ilgili ve yetkili tüm uluslararası kuruluşlarla temasa geçeceğimizi kamuoyuna önemle arz ediyoruz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özel ekipler Maçka’da terörist avındaÖnceki Haber

Özel ekipler Maçka’da terörist avında

Meral Akşener'i birde böyle dinleyin.Sonraki Haber

Meral Akşener'i birde böyle dinleyin.

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar