"Üçüncü ittifak olabilir" diyen Temel Karamollaoğlu'nu kim korkuttu: Yanlış anlaşılmış

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Üçüncü ittifak olabilir" diyen Temel Karamollaoğlu'nu kim korkuttu: Yanlış anlaşılmış
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu geçtiğimiz gün, yeni seçim kanunu ile birlikte şartların değiştiğini vurgulayarak, 'Üçüncü bir ittifak olabilir' açıklamasını yapmıştı. Bugün sözlerini yuvarlayarak, "yanlış anlaşıldığını" belirtti. Saatler sonra çark edişi sonrası gözünün korkutulduğu düşünülen Karamollaoğlu'nun açıklamalarındaki 180 derece dönüşü merak uyandırdı.

Muhalefet içerisinde cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik kazan kaynıyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Üçüncü bir ittifak olabilir" sözlerinin yanlış anlaşıldığını iddia ederek Cumhur İttifakı'nı suçladı.

İLK AÇIKLAMA: ÜÇÜNCÜ İTTİFAK OLABİLİR

Katıldığı bir internet haber kanalında,  "Eski sistemde, ittifak eden partiler önce tek oymuş gibi ittifaklar arasında bölünüyor sonra milletvekilleri çıkıyor ve milletvekilleri kendi aralarında pay ediliyordu. Şimdi o avantaj kalktı. Yeni yollar aramak icabet eder. Bunu ilk defa söylüyorum. Seçim kanunuyla şartlar değişti. Üçüncü ittifak olabilir" açıklamasıyla gündemi sarsan Karamollaoğlu geri adım attı.

"EKSİK KALMIŞ VEYA YANLIŞ ANLAŞILMIŞ"

Karamollaoğlu Tiwtter hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Üçüncü ittifak konusunda, dünkü yayında biz, “ittifak içinde ittifaklar” olabilir kanaatini gündeme getirmiştik; öyle görülüyor ki, eksik kalmış veya yanlış anlaşılmış.

Biz, dünkü konuşmamızda altılı masayla ilgili farklı bir fikir gündeme getirmedik.Nasıl ki Demokrat Parti ile İYİ Parti, ‘ittifak içinde bir ittifak’ içindelerse; aynısı farklı biçimlerde olabilir, benim söylemek istediğim budur. Ayrıca ben, seçimle ilgili bu tip konuların seçim sath-ı mailine girilmeden görüşülmesinin doğru olmadığı kanaatindeyim. Çok değil, birkaç ay sonra bu konuları daha rahat konuşabiliriz.

TOPU CUMHUR İTTİFAKI'NA ATTI

Çok açık ifade ediyorum: Cumhur İttifakı bu konuların bugünden görüşülmesini istiyor; çünkü bir yerlerden bir şeyleri karıştırıp, ‘acaba fitne çıkarabilir miyiz’ derdindeler. Farkındayız, bu oyuna gelmeyeceğiz!

Tekrar ifade ediyorum; şu anda seçim sath-ı mailine girmedik.

Ama sanki seçim sath-ı mailine girmişiz gibi, partilerden görüş almak istiyorlar; bunun da doğru olduğu kanaatinde değilim."

Temel Karamollaoğlu: Seçim kanunuyla şartlar değişti

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na 'büyükelçi' yanıtı: Türkiye önümüzdeki günlerde çok yeni şeyler duyarÖnceki Haber

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na 'büyükelçi' ya...

HDP'li Mithat Sancar Millet İttifakı'ndaki dostlarına hile uyarısı! "Biz olmadan Erdoğan karşısında güçlü olamazsınız"Sonraki Haber

HDP'li Mithat Sancar Millet İttifakı'nda...

Yorum Yazın

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca CHP’nin kirli yüzünü anlattı: İllegal işlerini yaptırmak istediler!
YKS tercih sonuçları açıklandı
Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar