Ulaşıma yakın konutların fiyatları arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulaşıma yakın konutların fiyatları arttı
İstanbul'da metro, tramvay ve metrobüs hatları üzerindeki tamamlanan ve inşaat halindeki duraklar bölgedeki emlak fiyatlarını artırdı.

Toplam 12 hat üzerindeki 140 durağın çevresindeki konutların metrekare satış ve kira fiyatı ortalamalarını ele aldığı araştırmaya göre İstanbul genelinde metrekare fiyatları bazı bölgelerde 10 bin liranın üzerine çıktı. İstanbul’un en pahalı üç durağı, Hisarüstü, Zincirlikuyu ve Levent oldu.

Hisarüstü durağı çevresi, 24 bin 935 lira metrekare konut satış değeri ile en pahalı lokasyon oldu. Metrobüs hattının ana duraklarından Zincirlikuyu çevresi 14 bin 360 lira ile ikinci sırada, metro hattında yer alan Levent durağı çevresi ise 12 bin 655 lira ile üçüncü sırada yer aldı. Haritaya göre konut satış değeri en düşük lokasyon ise tramvay hattında bulunan Sultançifliği durağı oldu. Sultançiftliği durağı çevresinin konut satış fiyatı, 2 bin 214 lira oldu.

FİYATLAR ARTTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem hattını belirleyip çalışma başlattığı noktalardan Alibeyköy ve Nurtepe metro duraklarında satılık ve kiralık fiyatlar ise şöyle sıralandı: Ocak 2009’da metrekaresi bin 576 lira olan Alibeyköy durağının yakınındaki konutların metrekare fiyatı Aralık 2016’da 2 bin 932 liraya, aynı dönemde kira değeri de metrekare başına 7.18 liradan 15.58’e çıktı.

Ocak 2009’da bin 500 lira olan Nurtepe durağı yakınındaki konutların metrekare değeri 2016’da 2 bin 936 liraya, kira fiyatı 7.40 liradan Aralık 2016’da 15.97 liraya ulaştı. Metrobüs Hattı duraklarına yakın konutların metrekare satış fiyatlarında da hızlı yükselişler gözlendi.

KİRA FİYATLARI BELLİ OLDU

Söğütlüçeşme 5 bin 708 lira, Altunizade 6 bin 360, Zincirlikuyu 14 bin 360, Halıcıoğlu 3 bin, Cevizlibağ 6 bin 177, Zeytinburnu 3 bin 929, Bahçelievler 4 bin 879, Yenibosna 4 bin 730, Florya 4 bin 871, Küçükçekmece 2 bin 365, Avcılar Kampüs 2 bin 374 metrekare fiyatlarına ulaştı. Beylikdüzü son durakta da metrekare fiyatları 2 bin 569 lira olarak hesaplandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başbakan Yıldırım El Bab'daki kazayla ilgili konuştuÖnceki Haber

Başbakan Yıldırım El Bab'daki kazayla il...

Fatih Erbakan başkanlık sistemini yorumladıSonraki Haber

Fatih Erbakan başkanlık sistemini yoruml...

Yorum Yazın

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek TUTUKLANDI !
Rüşvetin adı Tayland Çikolatası! CHP'li belediyenin 'baklava kutusundaki rüşvet' çarkında yeni detaylar...
Ahtapotun kolları Akdeniz'de! CHP'li belediyelere yeni dalga yolsuzluk operasyonu: İşte gözaltına alınan isimlerin oluşturduğu o rüşvet çarkı...
Adıyaman, Antalya ve Adana belediye başkanları gözaltına alındı
Son Dakika: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı gözaltına alındı
CHP'yi karıştıracak mektup: Eski belediye başkanı cezaevinden yazdı!
İzmir'de yolsuzluk operasyonu: Tunç Soyer dahil 41 kişi tutuklandı
Belediye binasında rüşvet alırken kayda alındı! CHP'ye baklava operasyonu
Peygamber Efendimize hakaret eden Leman dergisi önünde protesto
Leman şerefsizi Doğan Pehlevan'ın sicili kabarık! Kirli geçmişi ortaya çıktı!
Adalet Bakanı Tunç duyurdu: Leman dergisi hakkında soruşturma
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tunç Soyer gözaltına alındı Listede 157 kişi var
TSK'nın en büyük gücü: Türk Kara Kuvvetlerinin 2234. kuruluş yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar