Uyuşturucu baronunun hamisi Zekeriya Öz çıktı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uyuşturucu baronunun hamisi Zekeriya Öz çıktı!
Tahliye etmiş...İstanbul Emniyeti'nde sorgusu süren İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti'nin 2007'deki bir uyuşturucu operasyonunda, FETÖ'cü savcı Zekeriya Öz tarafından tahliye edildiği ortaya çıktı.

 

İstanbul Büyükçekmece'de lüks bir sitede dokuz adamı ile birlikte yakalanan İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'yle ilgili soruşturma sürüyor. Ergenekon'da "Terazi" kod adıyla itirafçı yapılan ve FETÖ'den tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz ile olan ilişkileri de derinlemesine araştırılan Zindaşti'nin FETÖ ile bağlantılarında da bazı önemli bilgilere ulaşıldı.

 

ZEKERİYA ÖZ ile ilgili görsel sonucu

 

ZEKERİYA ÖZ TARAFINDAN SERBEST BIRAKILMIŞ

İddialara göre Zindaşti'nin, 2007'de Büyükçekmece'de 75 kilo eroin maddesinin ele geçirildiği uyuşturucu operasyonunda jandarmanın raporuna rağmen FETÖ'nün firari savcısı Zekeriya Öz tarafından tahliye edildiği ortaya çıktı. İddialara göre "Kemal Şerifi Seydani" sahte kimliğini kullanan Zindaşti, 27 Eylül 2007'de uyuşturucudan tutuklandı. Zindaşti tutuklandıktan sonra; operasyonu kendisinin ihbar ettiğini ve yakalanan eroin maddeleri ile ilgisinin olmadığını öne sürdü.

 

"GİZLİ TANIK" YAPILARAK TAHLİYE EDİLDİ

Sabah'tan Emir Somer'in haberine göre; Operasyonu düzenleyen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından bir rapor hazırlandı. Mahkemeye sunulduğu belirtilen ve Zindaşti'nin "Muhbir olmadığı" anlamına gelen o raporda; Zindaşti'nin uyuşturucu madde ele geçirildikten sonra kendilerine 11 defa ihbarda bulunduğuna ve operasyondan önce herhangi bir ihbarının olmadığına vurgu yapıldı. 2009 yılında Ergenekon soruşturmasında "Terazi" kod adıyla "Gizli Tanık" yapılan Naci Şerifi Zindaşti, jandarmanın bu raporuna rağmen 2010'da bu uyuşturucu dosyasından tahliye edildi.

 

"MUHBİR DEĞİL, UYUŞTURUCU SEVKIYATININ İÇİNDE"

Zindaşti'nin, 2007'de Büyükçekmece'de 75 kilo eroin ele geçirilen operasyonda İstanbul Jandarma Komutanlığı'nın "Muhbir değil. Uyuşturucu sevkıyatının içinde" anlamına gelen raporuna rağmen FETÖ'nün firari savcısı Zekeriya Öz tarafından tahliye edildiği ortaya çıktı. Raporda Zindaşti'nin operasyondan sonra 11 kez ihbarda bulunduğuna vurgu yapıldı. Zindaşti ve adamları, yarın adliyeye sevk edilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ak Parti'li isimden bedelli askerlik açıklaması!Önceki Haber

Ak Parti'li isimden bedelli askerlik açı...

Türkiye NATO'ya F-35 resti çektiSonraki Haber

Türkiye NATO'ya F-35 resti çekti

Yorum Yazın

Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar