''Yalanın kitabını yazanlar!''

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
''Yalanın kitabını yazanlar!''
ŞEBNEM BURSALI 'nın köşe yazısı

ŞEBNEM BURSALI

Dün yarım saat arayla iki konuşma vardı ve ekranlardan canlı yayınlandı.
Önce; partisinin belediye başkanları ile birlikte Afyon'daki kampın açılışında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ardından partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında konuşan Başkan Erdoğan. Ne kadarını izleyebildiniz bilemiyorum ama ben her iki konuşmayı son derece dikkatli dinledim.
Vizyon ve proje anlamında verilen mesajları bir tarafa koyarak, polemik noktasında iki lideri kıyaslamayı isterim.


Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının bulunduğu bir toplantıda, canlı yayınlar aracılığıyla pek çok insanın da izlediği bir toplantıda, deyim yerindeyse "herkesingözünün içine baka baka"; 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinde "Belediyelerin yarıdan fazlasını CHP kazandı" dedi!


İnsan hafızası yanılabilir diyerek, çok emin olduğum halde seçim sonuçlarıyla ilgili yazılı bilgi ve belgelere başvurma gereği duydum!


İşte sonuç: Bin 389 belediyenin 755'ini AK Parti kazanırken, 263'ünü CHP kazanmış! Bu sayısal orana baktığınızda değil yarısından çoğu, 5'te 1 bile etmiyor, yani yüzde 25 bile değil! Siyaset bu; belki oy oranları üzerinden böyle bir değerlendirme yapmış olabilir diyerek; bir de oy oranlarını kontrol etme gereği duydum!
Geçerli oyların yüzde 44.41'ini AK Parti alırken, yüzde 31.96'sını CHP almış. Yani; 3'te 1'den biraz daha fazlasını almış. Yani bu hesaba göre de; CHP, 31 Mart ve 23 Haziran yerel seçimlerinde yarıdan fazla başarı sağlamamış! Peki,Kılıçdaroğlu bu hesabı nereden yaptı? Hem de hesap uzmanı bir siyasetçi olarak, bu hesabı nereden bulduğunu açıklamak zorundadır!


Dünkü konuşma sırasında Kılıçdaroğlu'nun insanların "gözlerinin içine baka baka" söylediği bir başka ilginç cümle daha: "Türkiye, AK Parti hükümetleridöneminde uluslar arası kuruluşlardan ve ülkelerden emir alır halegelmiştir!" Takdir edersiniz ki bu söz için yazılı kaynaklardan teyit etme gereği duymadım. "El insaf" diyerek 17 yılın özetini vermeye hazırlanırken gerekli cevap Erdoğan'dan geldi zaten:
"AK Parti hükümetleri döneminde IMF kapılarında 3 kuruş için para dilenen Türkiye, IMF'ye bütün borçlarını ödedi ve artık borç verir hale geldi. Savunma sanayiinde yüzde 20'lerdeki yerlilik oranını yüzde 70'lere çıkardı. Coğrafi ve jeopolitik açıdan mecbur olduğu savunma silahlarını ABD'nin verdiği kadar alma mecburiyeti bitti, çoklu diplomatik ilişkiler ile uluslar arası hem pazar hem ortak konumuna geldi.

NATO'da ve bütün uluslar arası stratejik kurullarda artık masada oturmayı bekleyen değil, masayı kuran, kimin bu masada nereye oturacağına karar veren ve denklemi oluşturan aktör konumuna geldi. Doğu Akdeniz'de, Kuzey Suriye'de, Ortadoğu'da, Türkiye'nin ve bölgenin çıkarları ve bekası dışında hiçbir tehdit, zorlama ve baskıyı kabul etmediğimizi dünya âleme ilan eder hale geldi."

Sözün özü: Siyaset bazen olanları çarpıtmayı, önemsiz olanı çok önemli, önemli olanı önemsiz sunmayı gerektirebilir pek ala.
Ama, var olanı, hem de rakamlar ve bütün gerçekler apaçık ortada iken bu kadar çarpıtmayı ne siyaset ne de rekabet ile açıklamak mümkün değil. İtirazı olan?


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erbil saldırısının baş faili Dağ'ın itiraf görüntüleri yayınlandı: Kandil'de 26 gün kaldımÖnceki Haber

Erbil saldırısının baş faili Dağ'ın itir...

Neyi vermedilerse kendimiz yaptıkSonraki Haber

Neyi vermedilerse kendimiz yaptık

Yorum Yazın

Trafikte yol kesene hapis cezası geliyor!
Kemal Kılıçdaroğlu ile Uğur Dündar birbirine girdi
Avrupa'dan gelen krediler "Eko"sisteme aktı! 121 milyar TL'lik faturasını halk ödüyor
Aydın'da rantın "Ağbaba'sı var! Çerçioğlu'na CHP rozeti attıran yapı deşifre: Kuşadası'nda çökülen arsalar... Didim'de kapatılan araziler
İstanbul Valiliği'nden sokak köpeği açıklaması: İvedilikle toplanmalı
Muhittin Böcek'in oğlu tutuklandı
Selçuk Bayraktar 2024'te en fazla gelir vergisi ödeyen kişi oldu
Özlem Çerçioğlu’nu istifaya götüren kişinin Bülent Tezcan olduğu ortaya çıktı! İşte CHP’nin 6 milyarlık rant ısrarı ve perde arkası...
Muhittin Böcek’in oğlu, yurt dışı dönüşü gözaltına alındı
Özgür Özel’den İmamoğlu’nun uykularını kaçıracak beddua: Allah hırsızların belasını versin!
Özlem Çerçioğlu'ndan Özel'e gönderme: İmar rantına geçit yok!
SON DAKİKA! Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney tutuklandı
Tanju Özcan'ın kumarhanede çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NEXT Sosyal hesabından ilk paylaşım!
15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in kızı Elif Nur Halisdemir, teğmenlik diplomasını aldı
İBB'ye 9. dalga operasyon! Beyoğlu Belediye Başkanı dahil onlarca kişi gözaltına alındı
9 Belediye Başkanı AK Parti'ye katıldı!
Özlem Çerçioğlu CHP'den istifa ettiğini duyurdu
Özgür Özel'in dosyası yine boş çıktı: Avukat görüşmesini anlattı
Avukat Rezan Epözdemir tutuklandı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar