Yerli otomobil için sıraya girdiler! Sipariş yağıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yerli otomobil için sıraya girdiler! Sipariş yağıyor
Türkiye'nin yerli otomobiline verilen sipariş sayısı şimdiden 100 bini aştı. Çeşitli kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve spor kulüpleri yerli otomobil için sıraya girdi.

Yerli otomobil için sıraya girdiler! Sipariş yağıyor

Ülkemizin Vizyon projelerinden biri olan ‘Türkiye’nin Otomobili’ geçtiğimiz hafta görücüye çıktı. Hem teknolojik özellikleri hem de tasarım ile kamuoyundan tam not alan Türkiye’nin Otomobili’ne şimdiden sipariş yağdı. Yalnızca Devlet Malzeme Ofisi, 30 bin adet sipariş vereceğini açıkladı. Taksici esnafı da 20 binin üzerinde alım yapacağını kamuoyuna duyurdu. Ayrıca özel şirketler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, spor kulüpleri ve tüketicilerin de siparişleri ile birlikte Türkiye’nin Otomobili’ne talep şimdiden 100 bini aştı.

Taksiciler Odası'ndan 17 bin sipariş

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu yerli otomobille ilgili daha önce, "Sektör olarak çok heyecanlıyız. Uzun zamandır beklediğimiz bir projeydi. Nasıl ki yerli ve milli bir yazılım bilinci ile bugüne kadar hareket ettiysek, aynı bilinci değerli yolcularımızı taşıdığımız araçlarımız için de taşıyoruz. Ülkemiz adına bir dönüm noktası oluşturacak yerli otomobile bu anlamda destek olacağımızı şimdiden açıklamak istiyoruz. Yerli otomobil görmemize gerek yok, 17 bin araca şimdiden talibiz." ifadelerini kullanmıştı.

Yeni Malatyaspor'dan sipariş geldi

Yeni Malatyaspor’dan yerli otomobil atağı geldi. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, “Kulüp Başkanımız Adil Gevrek ve yönetim kurulumuzun ortak kararlarıyla Yeni Malatyaspor Kulübü olarak, tanıtımı yapılan ve büyük beğeni kazanan yerli otomobilimizden kulübümüzün kullanımı için 15 adet sipariş verme kararı aldık. Büyük camiamıza hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi. Konuyla ilgili bilgi veren Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, “Ülkemiz adına bu büyük önem taşıyan yerli otomobil hamlesine biz de kulüp olarak katkı sunmak istedik. Kulüp olarak bu milli seferberliğe katkı sunmak için 15 adet sipariş verme kararı aldık. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

‘5 bin adet almak istiyoruz"

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Başkanı Encan Aydoğdu,”Türkiye’nin Otomobili”ne ilişkin, “Sektör olarak ilk aşamada 1000, daha sonra da 3 yıllık zaman içerisinde 4 bin daha olmak üzere 5 bin araca talibiz” ifadesini kullandı. Aydoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği’nin 135’i şirket olmak üzere ülke geneline yayılmış 10 bine yakın üyelsinin bulunduğunu, sektörün; 15 bin kişiye doğrudan 50 bin kişiye de dolaylı olarak istihdam sağladığı belirtildi.

‘İlk tercihimiz olacak"

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) ve Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, ekonomiye katkısı ve yaratacağı istihdamın yanı sıra şoför esnafının verimlilik seviyesini ve rekabet gücünü yükseltmesine sağlayacağı avantajlardan dolayı Türkiye’nin Otomobili’ni desteklediklerini bildirdi. Mehmet Yiğiner “Ankara Esnaf Odası olarak bundan sonra tamamen yerli elektrikli araçlara geçmek bizim ilk tercih olacak” dedi.

‘Battalgazi’ye yerli oto yakışır’

Battalgazi Belediyesi, sosyal medya hesabından yerli otomobile destek paylaşımı yaptı. Belediye Başkanı Osman Güder’in resmi sosyal medya hesabından, fotomontaj yönetimiyle Battalgazi Belediyesi’nin hizmet aracına döndürülmüş halinin fotoğraflarıyla yapılan paylaşımda, “4x4’lük yerli aracımız en TOGG Battalgazi’mize yakışır. Medeniyetin Kalbi Battalgazi’mizde ki çalışmalarımızda kullanmak üzere yerli ve Milli elektrikli otomobilimiz TOGG’ tan şimdiden sipariş vereceğimizi belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verildi.

Canlı yayında açıkladı: Her yıl 8-10 bin yerli oto alacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

Bakanlığın yerli otomobil siparişi olacak, almak için sabırsızlanıyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında yerli otomobil ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, bakanlık olarak her yıl ihtiyaca göre 8-10 bin arasında yerli otomobil siparişi verebileceklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'te katıldığı "Hafta Sonu Özel" programında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla tanıtımı yapılan yerli otomobil ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Çok uzun yıllardır Türkiye'nin ertelemek zorunda kaldığı bir hayal gerçek oldu. Hem İçişleri Bakanlığı, hem polis hem de jandarma olarak bu konularda en çok alıcılardan birisiyiz. Nasıl bir polis ve jandarma olacağını merak eden arkadaşlarımız hemen tasarım yaptırmış. Büyük de beğeni aldı." dedi.

KAÇ ADET YERLİ OTOMOBİL SİPARİŞ EDİLECEK?

Bakan Soylu, "İçişleri Bakanlığı olarak kaç adet yerli otomobil alacaksınız?" sorusuna ise, "Almak için sabırsızlanıyoruz. Jandarma ve polis teşkilatı olarak 50 bin araç portföyümüz var. Bunda büyük ve zırhlı araçlar da var. Bizde ortalama 8-10 yılda bir döngü sağlanıyor. O döngü içerisinde alabileceğimiz, her yıl 5-6 bin ya da 8-10 bin civarında bir talebe karşılık geliyor. Tabi tüm branşlar içerisinde." cevabını verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süleyman Soylu'dan Sezai Temelli'ye müthiş yerli otomobil cevabıÖnceki Haber

Süleyman Soylu'dan Sezai Temelli'ye müth...

PKK’dan kurtulan Mekiye anlattı! ‘İkna odası bodrum katta’Sonraki Haber

PKK’dan kurtulan Mekiye anlattı! ‘İkna o...

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar