Zillet İttifakı çatırdıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zillet İttifakı çatırdıyor
Cumhur İttifakı’na karşı; CHP, İYİ Parti ve HDP’nin bir araya gelerek oluşturduğu Millet İttifakı, aradan bir buçuk sene bile geçmeden dağılmanın eşiğine geldi. İYİ Partili Ümit Özdağ’ın, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ mensubu olduğunu itiraf etmesi gündeme bomba gibi düşerken; CHP, parti içindeki Kemalist-antikemalist çekişmeleri ve İnce’nin yeni parti çalışmaları ile boğuşuyor. PKK’nın siyasi uzantısı HDP’de ise Ayhan Bilgen ve Altan Tan gibi isimler Kandil’in hükümranlığına kazan kaldırdı.

Zillet İttifakı çatırdıyor

Kendilerini yönetmekten acizler

AK Parti 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner, “İYİ Parti’nin siyasi bir duruşu yok. CHP kendi içinde paramparça. Saadet Partisi cemaat gibi bir oluşum. HDP ise terör örgütü PKK’nın ve Amerika’nın siyasi tetikçisi. Daha kendi partilerini yönetemeyenlerin Türkiye’yi yönetmesi söz konusu bile olamaz” dedi. Özdağ’ın söylemlerinin önemli olduğuna değinen Metiner, “Özdağ bilmediği konuda konuşacak bir insan değil. İYİ Parti’nin İstanbul İl Başkanı hakkında, genel başkanının arka çıktığı bir ismin iltisaklı olduğunu söylüyor. CHP kendi içinden yeni partiler çıkaracaktır. İYİ Parti’nin zaten geleceği meçhul. Saadet Partisi ise cemaatimsi bir parti olarak geleceğini sürdürecektir. HDP ise PKK’nın ve Amerika’nın ipini elinde tuttuğu bir yapı” değerlendirmesinde bulundu.

CNN Türk'te konuşan Mehmet Metiner'in hatası düzeltilince dondu kaldı! - Internet Haber

Yerel seçimler öncesi Cumhur İttifakı’na karşı; CHP, İYİ Parti ve HDP’nin bir araya gelerek oluşturduğu Millet İttifakı, aradan bir buçuk sene bile geçmeden paramparça bir hal almaya başladı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ mensubu olduğunu itiraf etmesi gündeme bomba gibi düştü. Kavuncu’nun FETÖ’cü Enver Altaylı’nın yeğeni olduğunu söyleyen İYİ Partili Özdağ, “Kendisi FETÖ’nün yurtdışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk işadamları derneğinin başkan yardımcılığını yapmış” ifadelerini kullandı. Kavuncu’nun FETÖ’nün örgütündeki görevinin yıllarca sürdüğünü söyleyen Özdağ, bu bilgiyi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le paylaştığı halde harekete geçilmediğini de vurguladı. Meral Akşener dün yaptığı açıklamada, “Sayın Buğra Kavuncu Sayın Ümit Özdağ’ın sözlerini, iddialarını, ispatlayabilmesi için bir imkan sunuyor. Kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunuyor. Dolayısıyla onu hep beraber göreceğiz” dedi.

CHP’de ise eski Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce’nin önderliğinde başlatılan ‘Memleket Hareketi’ üyeleri PKK’nın siyasi tetikçisi HDP ile olan flörtleşmeyi sert dille eleştirirken partileşme hazırlığı yapıyor. Terör örgütü PKK’nın politik uzantısı HDP de ise Kandil’in hükümranlığına karşı yüksek sesle itirazlar gelmeye başladı. HDP’li Ayhan Bilgen ve Altan Tan, genel merkeze yönelik sert eleştirilerde bulunarak partinin PKK’nın kontrolünde olduğunu itiraf etti. Konu hakkında Akit’e konuşan siyasiler gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan'dan İsrail işgaline tepki

Siyaseten iflas ettiler

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “Siyasi ve sosyolojik açıdan bu benzemezleri yan yana getiren aklın da artık iflas ettiği görülüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde çürük ve ne olduğu belli olmayan bir temel üzerinde kurulan Millet İttifakı bugün görüyoruz ki darmadağın. Deyim yerindeyse öküz ölünce ortaklık da bozulmuşa benziyor. Görünen o ki bu hamur daha çok su götürür” dedi. Söz konusu ittifakın tutmayacağının belli olduğunu kaydeden Turan, “Bugün gelinen noktada PKK ile iş tutan çevrelerle geçmişte milliyetçi-muhafazakar kanatta yer alan arkadaşlarımızın bu yolculuğunun daha fazla devam etmeyeceği belliydi. İYİ Parti’nin bir proje partisi olduğu, konjonktür partisi olduğu uzun nefesli bir siyasi hareket olmadığını herkes biliyordu. İlk kuruluşundan bu yana da gösterdiği savrulmalar, içinde barındırdığı iltisaklı unsurlar, belediye başkanları adaylarının belirlenme süreçlerinde yaşanan pazarlıklar, HDP’li yetkililerin siyasi açıklamaları bu ittifakın daha baştan çatlak ve sürdürülebilir olmadığını gösteriyordu. Yavuz hırsız misali FETÖ iddiaları gündeme geldiğinde hemen okyanus ötesinden üflenen ‘siyasi ayak’ söylemine takılan bu çevrelerin bugün hâlâ suspus olması ise manidardır” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'dan çarpıcı açıklama!

Kaynak:yeni akit

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP bakteri üretiyorÖnceki Haber

CHP bakteri üretiyor

CHP’li pilavcıya usulsüzlük soruşturmasıSonraki Haber

CHP’li pilavcıya usulsüzlük soruşturması

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar