CHP'nin eski avukatı kirli ilişkileri ifşa etti: HALK TV'nin arkasında Akın İpek var!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP'nin eski avukatı kirli ilişkileri ifşa etti: HALK TV'nin arkasında Akın İpek var!
CHP'nin eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek, CHP'nin Halk TV, Tele1 ve ANKA üzerinden yürüttüğü kirli ilişkileri tek tek ifşa etti. Muhalif medya ve CHP arasında gizli medya sözleşmeleri yapıldığına şahit olduğunu ifade eden Çiçek, CHP'li belediyelerin paralarının Halk TV, Tele1 ve ANKA'ya aktarıldığını bu konunun detayına inildiğinde besleme medyanın İSKİ skandalı gibi patlayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP'de kavgaların ve kaosun ardı arkası kesilmiyor. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu taraftarları partiyi ikiye bölerken, aynı ayrışma CHP medyasında da patlak verdi. İki yıl önce "CHP'nin kasasındaki kayıp 650 milyon lira nerede?" tartışmasını başlatan CHP'nin eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek,  muhalif medya ile CHP arasındaki para trafiğini tek tek anlattı. 


Sabah Yazarı İsa Tatlıcan'a konuşan Çiçek, Halk TV, Tele1 ve ANKA'da CHP'nin eliyle yapılan kirli oyunları şu şekilde anlattı; 

"650 MİLYONUN NEREDE OLDUĞUNU SORDUM"

İki yıl önce parti yardımı olan 650 milyonun nerede olduğunu sormuştum. Bu para hazine yardımıydı. Aslında bu para yan gelirlerle birlikte 1 milyarı buluyordu. Bu paranın parti örgütlerinde ve seçim çalışmalarında harcanması gerekiyordu. Vahimi bu paranın önemli bir kısmının nereye harcandığını partide kimse bilmiyordu. 2019-2020-2021 yıllarında yani benim halen CHP'nin avukatlığını yaptığım dönemde besleme medya ile CHP arasında sözleşmelerin yapıldığına şahit oldum.

"İNCE'YE BELGELERİ BEN VERDİM"

Muharrem İnce'ye verilen medya bilgilerini ben vermiştim. O belgelerde hepsi var. Her ay, 6 milyon TL Halk TV'ye, 5 milyon TELE 1'e ve 5 milyon ANKA Haber ajansına veriliyordu. Başkaları da var ama şu an belgeler elimde değil. CHP ve besleme medya ilişkilerini uzun uzun araştırmak gerekir. Birkaç TV kanalı, gazete ve haber sitesi ile sınırlı olmadığını düşünüyorum. Eğer bunun derinlerine inilirse bir İSKİ skandalı gibi patlayacağını göreceksiniz.

HALK TV, CHP'NİN PARASIYLA KURULDU

Bugün Kılıçdaroğlu'nun finans desteğini kestiği Halk TV, aslında CHP'nin parasıyla kurulmuştu. Göstermelik bir sahibi elbette vardı ama uydu kirasını bile CHP veriyordu. Bu paranın kaynağı nedir, nasıl faturalandırıyorlar bilmiyorum. Bir takım Ali Cengiz oyunları mutlaka yapılıyordur. Sonra bu TV kanalını 2 milyon dolara Cafer Mahiroğlu'na sattılar. Bu satış CHP'de çok tartışma yarattı. Çünkü her kuruşunda CHP'lilerin katkısı vardı.

HALK TV'NİN ARKASINDA BAKIN KİM VAR? 

Halk TV'nin sahibinin Cafer Mahiroğlu olduğu bilinir. Ancak CHP kulislerinde o dönemde bu işin arkasında şu an Londra'da firari olan FETÖ'cü Akın İpek'in olduğu söylendi. CHP'lilerin parasıyla kurulan bir TV kanalı hiç tanınmayan bir işadamına satılmış ve bu satışın arkasında FETÖ'cü Akın İpek'in olduğu iddiası vardı. Bu iddialar o dönemde CHP'de rahatsızlık uyardırmıştı.

CHP'Lİ BELEDİYELERE YÜKLÜ FATURALAR KESİLİYOR 

Herkes CHP Genel Merkezi ile besleme basın arasındaki para ilişkisi üzerine yoğunlaşıyor. Bence asıl para trafiği CHP'li belediyelerle CHP medyası arasında yürütülüyordu. Genel merkez 1 veriyorsa belediyeler 10 veriyor. Mesela Serhan Asker isimli Halk TV sunucusunun programları üzerinden CHP'li belediyelere yüklü faturalar kesiliyordu. CHP'li bir Genel Başkan Yardımcısı besleme medya ile CHP'li belediyeler arasındaki trafiği doğrudan organize ediyordu. Kesilecek faturalar, ödenecek ücret hep bu görüşmelerde somutlaştırılırdı. Talimatların hepsi genel merkezden gelir. Çıkacak konukları bile Genel Merkez belirler. HDP'li isimler de buna dahil.

KRT VE ANKA'NIN ARKASINDA TUNCAY ÖZKAN VAR

KRT de Halk TV gibi CHP'nin parasıyla kuruldu. Arkasında Tuncay Özkan var. Güneşim Medya isimli bir şirket kuruldu. Bu şirket üzerinden KRT ve ANKA ajansı yayın yapıyor. Finansmanın nereden sağlandığına gelince. Tuncay Özkan ve Engin Özkoç bir asansör firmasının işlerini takip ederek KRT ve ANKA'ya finans sağlıyor. Buradan elde edilen gelirin ne kadarının KRT'ye ne kadarının CHP'li yöneticilerin cebine gittiğini bilmiyorum.

 İMAMOĞLU'NUN FİNANSE ETTİĞİ MEDYA TAHMİNLERİN ÇOK ÖTESİNDE

28 Mayıs seçimlerinden sonra CHP'de dengeler değişti. CHP medyası giderek İmamoğlu'nun kontrolüne girmeye başladı. Halk TV'de bunlardan biriydi. Sözcü de İmamoğlu'nun yanında. Cumhuriyet ise Kılıçdaroğlu'nun safında görünüyor. Besleme medya-CHP arasındaki bu para trafiği CHP Genel Merkezi'nin Halk TV'ye gönderdiği tek taraflı sözleşme iptali ile patladı ve kirli çamaşırlar ortalığa saçıldı. İmamoğlu'nun beslediği medyanın tahminlerin çok ötesinde olduğunu olduğunu düşünüyorum. İçişleri Bakanlığı mutlaka bu ilişkileri araştırmalı.

Kaynak:trhber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Enerjide rota tam bağımsızlık! 'Avrupa'da 5. sıradayız' diyen Bakan Bayraktar tarih verdiÖnceki Haber

Enerjide rota tam bağımsızlık! 'Avrupa'd...

Avene cilt bakım ürünleriSonraki Haber

Avene cilt bakım ürünleri

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar