İşte CHP’nin sandık müşahidi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşte CHP’nin sandık müşahidi
Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’daki seçimlerde sandık müşahiti olarak görevlendirdiği isimlerden bir tanesi olan H.Ç’nin ‘PKK terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan yargılandığı ortaya çıktı. İstanbul’da her hafta Pazar günü en yakın karakola imza atma zorunluluğu bulunan H.Ç, bu hafta imza atmadı. Sanık, mahkemeye gönderdiği dilekçede, seçim telaşı ile imza atamadığını belirtti ve CHP müşahidi olduğuna dair belge sundu.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin sandık başkanı olarak belediye çalışanlarını gösterdiği ortaya çıkmıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'da geçtiğimiz günkü açıklamasında, TSK üyesi ve CHP'li belediye personellerinin seçimde görevlendirildiğini, ayrıca sandıklarda görevli isimler arasında sabıkalı isimler olduğunu da ifade etti. Bu usulsüzlüklerden bir tanesine SABAH ulaştı.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin sandık müşahiti olan H.Ç'nin terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan yargılandığı ortaya çıktı.

MÜŞAHİT SABIKALI ÇIKTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında iddianame düzenlenen ve istanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan H.Ç adli kontrol uygulamalarından bir tanesi olan haftada bir defa en yakın karakola imza atması şartıyla serbest bırakıldı. Fakat 31 Mart'ta karakola vermesi gereken imzaya gitmedi.

'MÜŞAHİTTİM KATILAMADIM'

Mahkemeye dilekçe gönderen H.Ç, 30 Mart yerel seçimlerinde 'gözlemci' müşahit olduğu için katılamadığını ifade etti. Dilekçede, 'Benim kötü bir niyetim yoktur seçim telaşı ile katılamadım. Zaten yargılama da devam etmektedir. Adli kontrol hükümlerinin kaldığı yerden uygulanmasına karar verilmesini talep ederim' ifadeleri yer aldı. Dilekçeye müşahit olduğu belgenin bir örneğini de gönderirken, belgede H.Ç' nin Cumhuriyet Halk Partisi adına 3347 no'lu sandıkta gözlemci olarak görevlendirildiğine dair CHP mühürlü yazı yer aldı.

PKK PROPAGANDASI YAPMIŞ

H.Ç'nin sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yaptığı paylaşımlarda terör örgütü PKK- YPG'yi öven nitelikte çok sayıda delil dava dosyasında yer alıyor. Öldürülen teröristlere ait görselleri paylaşarak, halkın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı ayaklanarak sokağa çıkmasına ilişkin video paylaşımında bulunduğu da dosyada yer aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Erdoğan'dan 'İstanbul'da usulsüzlük yorumu: İptale götürürÖnceki Haber

Başkan Erdoğan'dan 'İstanbul'da usulsüzl...

Tolga Çevik'ten AK Parti'nin itirazlarına tepki çeken yorum!Sonraki Haber

Tolga Çevik'ten AK Parti'nin itirazların...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar