İşte Sierra Nevada'nın iç yüzü: "Casusluk yapmak üzere ön saflarda yer alıyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşte Sierra Nevada'nın iç yüzü: "Casusluk yapmak üzere ön saflarda yer alıyor"
Aydınlık gazetesi istihbarat şefi Tevfik Kadan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun anlaştığını söylediği Amerika'daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahipleri hakkında ilginç iddialar paylaştı.

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı olan CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son olarak sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla gündem oldu. 

Kılıçdaroğlu "Atatürk Havalimanı" başlıklı bir video yayınladı. "Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmaları merkezi haline getireceğiz; kendi mekiklerimizi geliştireceğiz. Amerika'daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahipleri ile görüştüm." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun 'Atatürk Havalimanı'nı vereceğiz' dediği şirketin ABD'de yolsuzluk yaptığı ortaya çıktı

O ŞİRKETİN GİZLİ BAĞLANTILARI...

Bu açıklamaların ardından bu ABD uzantılı şirketin bağlantıları da büyük tepkilere neden oldu. Son olarak Aydınlık gazetesi istihbarat şefi Tevfik Kadan, "“Sierra Nevada, ABD Özel Operasyonlar Komutanlığı adına casusluk yapmak üzere Afrika'daki gizli savaşın ön saflarında yer alıyor.” iddialarında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun 'Atatürk Havalimanı'nı vereceğiz' dediği şirketin ABD'de yolsuzluk yaptığı ortaya çıktı

İşte o paylaşımlar:

2) Özmen Ailesi, Sierra Nevada (SNC)'yı 1994'te satın almış. Başta 15 kişilik dar bir ekipken, yıllar içinde 3 bin çalışanlı dev bir şirkete dönüşmüş. Şimdilerde milyar dolarlık bir servete sahipler. Fakat pek de öyle parlak bir fikre sahip değiller. Peki bu "başarı" nasıl geldi?

Eren Özmen kimdir? Sierra Nevada şirketi kimin, sahibi kim? - Ankara Konser - Ankara Ücretsiz Konserler -Ankara Konser Takvimi

3) Çiftin alametifarikası, kurdukları siyasi ilişkilerde. Özmen'ler, 2000'lerde Nevada Valisi'yle yakın ilişki kurdular. Kongre üyesi de olan Vali Gibbons, Silahlı Kuvvetler Komitesi'nin başkanıydı. 500 milyon dolara yakın işi Özmen'lere bağladı.

Resim

4) Bu sayede Sierra Nevada, 5 yılda değerini katladı. Ama bu ilişki tepki de topladı. Özmen'ler Vali'ye para akıtıyor, eşini Antalya'da tatile getiriyordu. Hatta Vali'nin eşi Dawn Gibbons, Sierra Nevada'da danışman olarak 35 bin dolar maaşla işe başlamıştı. İnceleme başlatıldı.

5) İnceleme neticesinde Sierra Nevada'nın 2000’den sonra aldığı ihalelerin yüzde 84’üne ya tek şirket olarak katıldığı, ya da direkt olarak işi aldığı ortaya çıktı. Özmen'ler ise kendilerini, “Afganistan ve Irak'taki işgallerde yaptıkları hayat kurtarıcı katkılarıyla” savundu.

Sierra Nevada Corporation (SNC) kimin? Hangi ülkeye ait? Ne yapıyorlar?

6) Amerika'da, Kongre tarafından ihalesiz olarak dağıtılan askeri projeler için “black world” tabiri kullanılıyor. İşte Özmen çifti, 11 Eylül sonrası siyasi bağlantıları sayesinde bu “karanlık dünya”nın ganimetlerine ulaştı. 6 yılda tam 602,5 milyon dolarlık sözleşme imzaladılar.

Kılıçdaroğlu'nun 'Atatürk Havalimanı'nı vereceğiz' dediği Özmen ailesi CIA'yle ortak çıktı

7) Las Vegas Sun'dan Jeff German, 2007 yılında Özmen'lerle ilgili şunları yazıyor: - Sierra Nevada, kendisine yardımcı olabilecek seçilmiş yetkililere kampanya katkıları sağlamakta ustalaştı. - Şirket, büyümek için Washington'daki lobi çalışmalarına sürekli para akıtıyor.

Resim

- Sierra Nevada, 2000 yılından bu yana federal sözleşmeler almasına yardımcı olmaları için lobicilere 1,4 milyon dolar ödedi. Şirketin lobicilik harcaması 2000'de 10 bin dolar iken 2005'te 446 bin dolara yükseldi. Geçen yıl federal lobicilik için 442 bin dolar harcadılar.

8) Lobicilik, rüşvet falan bunlar işin "hafif" kısmı. Şirketin makyajını ise 2012'de CorpWatch döküyor. Hazırlanan raporda şunlar yazıyor: “Sierra Nevada, ABD Özel Operasyonlar Komutanlığı adına casusluk yapmak üzere Afrika'daki gizli savaşın ön saflarında yer alıyor.” 

Resim

9) Şirketin ABD Afrika Komutanlığı ile yakın çalıştığını belirten rapor, gizli görevlerin desteklenmesine yardımcı olduklarını bildiriyor. Uganda'daki Tusker Sand Operasyonu'nda da, Burkina Faso'daki Creek Sand Operasyonu'nda da görev almışlar.

10) Bunun için gizli sensörlerle donatılmış İsviçre turboprop uçakları olan Pilatus PC-12'leri uçuruyorlar. Uçaklar, orman pilotlarının tercih ettiği izole pistlerde yakıt ikmali yapıyor ve etkili uçuş menzillerini binlerce mil uzatıyor. Toplanan bilgiler Africom'a gönderiliyor.

Resim

11) Pentagon ve CIA, yıllardır gizli operasyonlar için böyle şirketleri kullanıyor. Air America ve Air Asia, Başkan Johnson için Kamboçya ve Laos'u bombalamakta kullanılan paravan şirketlerdi. Northrop Grumman ise Clinton döneminde Kolombiya'da casusluk yapmak için kullanıldı.

12) ABD'nin deniz aşırı operasyonlarında görev alan Sierra Nevada hakkında çeşitli işkence iddiaları bile var. İddiaya göre Irak'ta Sierra Nevada için çalışan güvenlik yüklenicileri, tutuklulara işkence yapmış, insan haklarını ihlal etmişler. Ancak inceleme çok gizli yürütülüyor.

13) Bunlar olurken yolsuzluk eksik kalmaz. ABD Savcısı Phillip Talbert, 2017'de Sierra Nevada'nın giderlerini şişirerek devleti zarara uğrattığını iddia etmiş. Şirket ise 14,9 milyon dolar ödeyerek dava açılmadan uzlaşmaya gitmiş.

Resim

Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı Vaadine Nedim Şener'den Tarihi Cevap!

Kaynak:superhabertv


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Son seçim anketi yayınlandı! Erdoğan ilk turda seçimi farkla kazanıyor!Önceki Haber

Son seçim anketi yayınlandı! Erdoğan ilk...

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ayasofya hazımsızlığı! Reklam filmini kim sızdırdı!Sonraki Haber

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ayasofya hazımsız...

Yorum Yazın

Narin'in cansız bedeni bulundu: Vali Zorluoğlu'ndan açıklama
Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. TSK’dan istifa etti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Metin Feyzioğlu'ndan Özgür Özel'e 'karşılama' yanıtı: 'Görmedim bile...'
Topaloğlu Vakfı'ndan Kültür ve Turizm Bakanına ziyaret
NBB KORE EKİBİ AFRİKA GÜNÜ SEMİNERİNDE
Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Türk milletini yalnız bırakamazsın, ayrılamazsın
Nihat Genç, İmamoğlu'nu bombardımana tuttu: FETÖ, PKK'ya kapıyı açtın, sen kimsin lan!
Hakan Fidan: ABD, PKK ile ilişkiyi kesmeli
İstanbul'da iki ilçede CHP ve DEM Parti'nin ittifakı belgelendi
Murat Kurum mal varlığını açıkladı
Cumhuriyet gazetesi dalga geçmişti: Milli Muharip Uçağı KAAN ilk uçuşunu gerçekleştirdi
Rusya, KAAN savaş uçağına ortaklık için göz kırptı: İşbirliği geliştirmek istiyoruz
CHP'li Mehmet Sevigen'den bomba iddia: CHP'liler 81 ilde sandığa gitmeme kampanyası yapacak
Meral Akşener Ekrem İmamoğlu'nu çizdi: Bu şehri yönetemezsin
Ümit Özdağ'dan Ekrem İmamoğlu çıkışı: Türkiye için ciddi bir tehdit
Turgut Altınok'tan 'OSB' hamlesi: Ankara'yı ticaretin başkenti yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika seçim açıklaması! CHP'lilere seslendi
Üsküdarlı amca Murat Kurum'la çay içmek istemişti: Buluşma gerçekleşti
Doğu Akdeniz'deki enerjinin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi’nde tartışıldı.

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar