PKK'lılar o kente doluştu... Türkçe tabelalar indirildi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
PKK'lılar o kente doluştu... Türkçe tabelalar indirildi!
ABD'nin 2 bin DEAŞ'lının bulunduğunu iddia ettiği Türkmen kenti Kerkük'e sızan PKK'lı teröristlerin sayısı her geçen gün artıyor. Halkın bilinçli olarak tahrik edildiği bölgede, son olarak Türkçe isimle eğitim veren dört okulun adı değiştirildi.

Kerkük Milli Eğitim Müdürlüğü, şehir genelinde Türkçe isimle eğitim veren 4 okulun adını değiştirdi. Türkmen şehitlerin adını taşıyan Şehit Mehmet Korkmaz, Şehit Hızır Mardan, Şehit Münir Kafili ve Şehit Mustafa Zeki ilkokullarının isimleri, Kerkük Milli Eğitimi tarafından zorla Merkeziye, İlaf, El İsra ve Ziya olarak değiştirildi. Türkmenlerin büyük tepki gösterdiği olay sonrası alınan kararla ilgili soruşturma açıldı.

Halkı kışkırtıyorlar

Irak Türkmen Cephesi Yöneticilerinden Ömer Beyoğlu, kararın Kerkük Valisi Rakan Cuburi'den habersiz ve tahrik amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yuvalanan kripto KDP'liler tarafından alındığını belirtti. “Kerkük halkı bilinçli olarak kışkırtılıyor. ABD, PKK, Peşmerge güçleri bu planın temel bileşenleri” değerlendirmesinde bulunan Beyoğlu, ABD'nin “Kerkük'te 2 bin DEAŞ'lı var” açıklamasını da yeni bir müdahalenin altyapısı olarak niteledi: “ABD Kerkük'te sayısı her geçen gün artan PKK'lıları neden görmüyor?”

Katil kıskıvrak

Barzani işgalinin sürdüğü dönemde Kerkük’te onlarca Türkmen’in kaçırılması ve infazında aktif rol alan Peşmerge komutanlarından Binbaşı Miran İrac yakalandı. 2014-2017 yılları arasında Türkmenlere karşı işlediği birçok suçu itiraf eden İrac, fidye amacıyla onlarca sivili kaçırmak ve 20’den fazla faili meçhulden sorumlu tutuluyor. Şehir girişinde yapılan bir aramada gözaltına alınan İrac’ın Kerkük Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu sürüyor.


(Yeni Şafak)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
'Bu kadar da olmaz' dedirtti! Kılıçdaroğlu'ndan yeni skandalÖnceki Haber

'Bu kadar da olmaz' dedirtti! Kılıçdaroğ...

Bakan Pekcan: Kur fırsatçılarına gereken cezayı kestikSonraki Haber

Bakan Pekcan: Kur fırsatçılarına gereken...

Yorum Yazın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine izin vermeyiz
Boykot yüzünden zarar eden CHP'li pazarcı AK Parti'ye geçti
Başsavcılıktan CHP talimatı: 86 kişinin ifadesi alınacak
Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluk itirazına ret
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP demek cunta demektir
Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik övgüleri dünya basınında
Netanyahu: Türkiye ile Suriye'de çatışmak istemiyoruz
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Özgür Özel'e: Artık haddini bil
Devlet Bahçeli 2 ay sonra kameralar karşısında
Vatandaş isyanda! “Boykot çağrısından sonra CHP’den istifa ettim"
Boykot çağrısı yapan Aybüke Pusat, Teşkilat dizisinden atıldı
ABD Başkanı Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü
Aslı Baykal : ''Zor oldu ama tehlikenin ucundan dönmüşüz.''
Süleyman Soylu'dan Cumhurbaşkanı'na hakarete tepki: Sabrımızı yanlış anlıyorsunuz
İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında mahkeme kararları açıklıyor
Ekrem TUTUKLANDI....................
İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun tutuklandı
Aslı Baykal'dan CHP'ye FÜZE !
Görülmemiş rüşvet tehdidi! 'Geleceğin Cumhurbaşkanı ile kötü olmak mı istiyorsunuz?'
CHP, 6 Nisan günü olağanüstü kurultay yapma kararı aldı

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar